Nieuwsbrief vastgoedrecht (bouwrecht) | Editie mei 2017

Uw kennis en die van ons team vastgoedrecht zorgen samen voor optimaal resultaat. Kennis is macht, kennis delen is kracht. Daar ligt de kracht van onze ambitie. Wij delen onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief vastgoedrecht, met deze maand het laatste nieuws op het gebied van bouwrecht voor u op een rij gezet. 

Laatste Nieuws

Uitdrukkelijk afwijken van algemene voorwaarden (b.v. UAV), hoe doe je dat precies?

De kleine lettertjes, er kan vanaf geweken worden. Maar voorzichtigheid is geboden, kleine lettertjes kunnen grote gevolgen hebben. Wij leggen in dit artikel uit waarom.

Lees meer

Gemeenten staan niet met lege handen bij verlies van gemeentegrond door (bevrijdende) verjaring

Kunnen gemeenten die grond door verjaring zijn kwijtgeraakt, deze toch nog terug krijgen? Dat kan. Hoe? Dat lees je hier.

Lees meer

Particuliere woningbouw in België: aannemer, bezint eer ge begint!

Een huis bouwen in Belgiƫ. Het klinkt voor veel (Nederlandse) aannemers als een leuk idee maar kan voor de (Nederlandse) aannemer een kostbare klus worden. Waarom? Dat vertellen wij hier.

Lees meer

Auteursrecht als middel om verbouwing te voorkomen

Het auteursrecht kan ingezet worden als middel om een verbouwing tegen te gaan. De oorspronkelijke architect van het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis te Leiden deed dit, met succes.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team vastgoedrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Louis Einig.

 

+31 (0)88 30 40 124

 

einig@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op