Header

Nieuwsbrief Arbeidsrecht  

Laatste Nieuws

Duurzame inzetbaarheid: de inzet voor wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet

De duurzame inzetbaarheid van een werknemer wordt steeds belangrijker. Tegen deze achtergrond heeft de regering besloten de Arbeidsomstandighedenwet te wijzigen. De wijzigingen die met ingang van 1 juli 2017 worden ingevoerd zien op meer betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening, het vaststellen van randvoorwaarden voor het handelen van de bedrijfsarts en meer preventie op het werk. 

Lees meer

Privacy op de werkvloer: de Europese privacy verordening komt eraan

In 2012 presenteerde de Europese Commissie plannen voor de herziening van de bestaande privacyregelgeving. De Privacyrichtlijn uit 1995 zou gezien het digitale tijdperk verouderd zijn. De keuze is gevallen op een EU-verordening waarop burgers ten overstaan van de nationale rechter een rechtstreeks beroep kunnen doen.

Lees meer

Concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) is veel geschreven over het concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dit is niet zonder reden. Indien het concurrentiebeding niet aan de juiste vereisten voldoet dan kan dit vergaande gevolgen hebben. Daarom onderstaand nogmaals de eisen die in acht genomen moeten worden. 

Lees meer

Vrijstellen van werk: niet altijd even eenvoudig

Het komt vaker voor dat de werkgever op enig moment besluit om de werknemer “naar huis te sturen”, bijvoorbeeld door een almaar slechter wordende arbeidsrelatie. Het kan dan gaan om de druppel die leidt tot een ontslag op staande voet, maar het kan ook gaan om een – tijdelijke – vrijstelling van werk.

Lees meer

Met de online transitievergoeding calculator berekent u eenvoudig en snel de transitievergoeding voor uw werknemers. De calculator werkt op basis van de actuele wet- en regelgeving en geeft u direct inzicht in de te betalen vergoeding. Bereken direct de transitievergoeding.

Heeft u vragen over de berekening of wilt u uitgebreider advies? Neemt u dan rechtstreeks contact op met een van onze collega's van team Arbeidsrecht.

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team arbeidsrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Andries Houtakkers.

 

+31 (0)88 30 40 137

 

houtakkers@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op