Header

Nieuwsbrief Arbeidsrecht  

Laatste Nieuws

Overgang van onderneming en pensioenpremies

In geval van een overgang van onderneming gaan de rechten en verplichtingen die op het moment van de overgang voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer van rechtswege over op de verkrijgende werkgever. De Hoge Raad heeft zich zeer recent uitgesproken over de vraag of achterstallige pensioenpremies ook overgaan op de verkrijgende werkgever. 

Lees meer

De zieke grensarbeider

Is een werknemer die in Nederland werkt, maar in een lidstaat woont verplicht de bedrijfsarts in Nederland te bezoeken? Regelmatig verschillen werkgever en werknemer hierover van mening. Maar hoe zit het nu juridisch? 

Lees meer

Billijke vergoeding: terug naar af?

Zoals bekend, heeft een werknemer sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) recht op een transitievergoeding zodra een arbeidsovereenkomst twee jaar of langer heeft geduurd, de arbeidsovereenkomst op initiatief van een werkgever wordt beĆ«indigd en werknemer geen ernstig verwijt kan worden gemaakt. 

Lees meer

Het Hof van Justitie: de rechten van werknemers bij overgang van onderneming blijven van toepassing bij een "pre-pack" na een faillissement

Pre-pack In een eerdere bijdrage wezen wij erop dat er prejudiciĆ«le vragen zijn gesteld aan het Europese Hof van Justitie over de zogenaamde pre-pack. De vraag die bij het Hof van Justitie voorlag, was of de pre-pack zich met het doel en de strekking van de Europese richtlijn inzake behoud van rechten van werknemers bij overgang van onderneming verdraagt. 

Lees meer

Publicaties Team Arbeidsrecht

Klik hier voor al onze andere publicaties. Volgt u ons al op LinkedIn? Hier plaatsen wij de actuele berichten. 

Met de online transitievergoeding calculator berekent u eenvoudig en snel de transitievergoeding voor uw werknemers. De calculator werkt op basis van de actuele wet- en regelgeving en geeft u direct inzicht in de te betalen vergoeding. Bereken direct de transitievergoeding.

Heeft u vragen over de berekening of wilt u uitgebreider advies? Neemt u dan rechtstreeks contact op met een van onze collega's van team Arbeidsrecht.

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team arbeidsrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jean-Luc Coenegracht.

 

+31 (0)88 30 40 113

 

coenegracht@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op