Header

Nieuwsbrief Insolutions - september 2017

Laatste Nieuws

Privacygevoelige informatie in faillissementsverslagen

De curator dient een faillissementsverslag uit te brengen. Wat mag een curator nu wel en niet vermelden aan privacygevoelige informatie in het verslag?

Lees meer

De maatschappelijk verantwoordelijke curator

De maatschappelijk verantwoordelijke curator is (definitief) hier. Wat prevaleert: een hoge uitkering voor schuldeisers of het behartigen van de maatschappelijke belangen? En wie mag dat betalen?

Lees meer

Verjaringsperikelen bij faillissement en/of opheffing van de rechtspersoon

In het algemeen hebben rechtsvorderingen geen eeuwig leven; het recht om aanspraak te maken op een vordering in rechte kan namelijk verjaren. Wat betekent dit en hoe zit het nu indien sprake is van faillissement en/of indien de rechtspersoon waar men een vordering op heeft, ophoudt te bestaan? In deze bijdrage vertellen wij u meer.

Lees meer

Vordering tot indeplaatsstelling? Verhuurders opgelet!

Verhuurders krijgen er in de praktijk regelmatig mee te maken: de huurder gaat failliet. De verhuurder wil het gehuurde zo spoedig mogelijk ontruimd zien, maar wat als de curator kiest voor een doorstart?

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team insolventie & herstructurering? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jeroen Tulfer.

 

+31 (0)88 30 40 187

 

tulfer@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op