Nieuwsbrief zorg | Editie juli 2016

Uw kennis en die van ons team zorg zorgen samen voor optimaal resultaat. Kennis is macht, kennis delen is kracht. Daar ligt de kracht van onze ambitie. Wij delen onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief zorg, met het laatste nieuws op het gebied van zorg voor u op een rij gezet.

Laatste nieuws

Nieuwe website

Boels Zanders Advocaten heeft een nieuwe website. Een website met een moderne, frisse uitstraling, overzichtelijk en informatief. Een website voor u. Neem vooral een kijkje op de pagina van ons team zorg. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Ontwikkelingen op het gebied van governance

Deze maand publiceerden de IGZ en de NZa het gezamenlijk kader "Toezicht op goed bestuur". Daarnaast is in mei de consultatieversie van de nieuwe Zorgbrede Governancecode 2017 verschenen. Tot slot is het langverwachte wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen ingediend bij de Tweede Kamer.

Lees meer

Update Wkkgz: de totstandkoming van geschilleninstanties

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om zich aan te sluiten bij een onafhankelijke geschilleninstantie. Op 1 januari 2017, een jaar na de inwerkingtreding van de Wkkgz, moet aan deze verplichting zijn voldaan. Diverse geschilleninstanties beginnen thans langzaam vorm te krijgen.

Lees meer

De Geschilleninstantie Zorgcontractering

Om de kwaliteit van het contracteerproces bij de inkoop van zorg te bevorderen hebben circa 25 branche- en beroepsorganisaties een convenant ondertekend op basis waarvan per 2 juni 2016 de Onafhankelijke Geschilleninstantie Zorgcontractering ("Geschillencommissie") is ingesteld.

Lees meer

Betere privacybescherming in het jeugddomein

Afgelopen maand is het manifest 'In goed vertrouwen. De privacy van de jeugd geborgd' ondertekend. Daarmee hebben branche- en beroepsorganisaties, gemeenten en jeugdhulp- en zorgaanbieders nadere afspraken vastgelegd over de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens in het jeugddomein.

Lees meer

Zomergroet

Wij wensen u een zonnige zomer! Vanaf september komen wij bij u terug met zorgjuridisch nieuws en onze activiteitenagenda voor 2016-2017. 

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team zorg? Neem dan contact op met onze contactpersoon Judith Wintgens.

 

+31 (0)88 30 40 192

 

wintgens@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op