Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - november 2017

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Over smaak valt niet te twisten: mogelijke auteursrechtelijke bescherming op 'smaak'

Al eerder verscheen er op onze pagina een artikel over de mogelijkheid smaak auteursrechtelijk te beschermen. Onlangs publiceerde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een uitspraak  waarin de vraag of de smaak van een product auteursrechtelijke bescherming geniet, opnieuw aan de orde kwam.

Lees meer

Is een werkgever die vissen houdt, verplicht zijn werknemers aan te melden bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Landbouw?

Werkgevers in de agrarische en groene sectoren zijn verplicht deel te nemen aan het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Landbouw (BPL). Maar wanneer vallen de activiteiten van die werkgevers onder de BPL?

Lees meer

Het keurmerk biologisch: waar moet u als producent aan voldoen?

In de voedingsmiddelenindustrie maken steeds meer producenten gebruik van het predicaat biologisch. Maar wanneer is er sprake van 'biologisch'? Aan welke eisen moet je als producent voldoen voordat je je producten van dit etiket mag voorzien?

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op