Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - maart 2018

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Het telen en verkopen van insecten om te eten: kan en mag dat zomaar?

Novel Foods: nieuw ontwikkelde voedingsmiddelen, voedingsmiddelen die zijn geproduceerd met nieuwe technologie├źn en exotische producten, waaronder insecten, die alleen van buiten de Europese Unie worden ge├»mporteerd. Tot 10 jaar geleden werden deze voedingsmiddelen in Nederland nog niet verkocht. De consumptie van zogenoemde Novel Foods (bijvoorbeeld krekels, meelwormen en sprinkhanen) neemt onder consumenten in populariteit toe.

Lees meer

Belangrijke wijzigingen Nederlandse mestbeleid per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 zijn er een drietal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het Nederlandse mestbeleid. Allereerst is voor de periode 2018-2021 een nieuw actieprogramma vastgesteld voor het verminderen van waterverontreiniging, veroorzaakt uit agrarische bronnen. Daarnaast is de Wet grondgebonden groei melkveehouderij opgenomen in de Meststoffenwet, waarmee verdere groei van de melkveehouderij wordt ingeperkt.

Lees meer

Eerlijke mededinging in de landbouw: Europese obstakels of Europese ondersteuning?

Bij de presentatie van het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III op 10 oktober 2017 zijn de plannen van het kabinet voor de agro-foodsector bekend geworden. De sleutelwoorden daarbij bleken innovatie, ondernemerschap, duurzaamheid, voedselzekerheid en voedselveiligheid te zijn.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op