Header

Nieuwsbrief onderwijs | mei 2018

Het onderwijs is constant in beweging. Het team onderwijs van Boels Zanders volgt de ontwikkelingen op de voet. Van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Deskundig en betrokken. Wij delen onze kennis graag met u. Dat is de kracht van onze ambitie.

---
Grensoverschrijdend seksueel gedrag docent: een hard gelag

De kantonrechter Amsterdam deed uitspraak in een arbeidszaak tussen de Hogeschool van Amsterdam en een docent die beschuldigd werd van grensoverschrijdend seksueel gedrag. De hogeschool verzocht ontbinding van de arbeidsovereenkomst, zonder toekenning van enige vergoeding. Ontbinding volgde, maar tegen welke prijs?

Lees meer

---
Nieuwe cao op komst voor het HBO

Op 21 maart is een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao-hbo. Verscheidenheid in arbeidsovereenkomsten, salarisontwikkeling, werkdruk, professionalisering van werknemers en duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke thema's in de nieuwe cao-hbo, naast functiewaardering en het loongebouw.

Lees meer

---
Bestuurders ROC Leiden niet aansprakelijk

In een civiele procedure die werd aangespannen door ROC Leiden heeft de Rechtbank Midden-Nederland beslist dat de bestuurders en toezichthouders van ROC Leiden geen ernstig verwijt kan worden gemaakt rondom de nieuwbouw van twee panden in Leiden. Er werd met veel belangstelling uitgekeken naar deze uitspraak.

Lees meer

---
Het afbreken van onderhandelingen: een dure les voor twee schoolbesturen!

Aan het afbreken van onderhandelingen in een vergevorderd stadium kan een prijskaartje hangen. Een goed voorbeeld hiervan is de zaak waarin het hof Amsterdam tot het oordeel komt dat de aanbieder van buitenschoolse opvang gerechtvaardigd erop mocht vertrouwen dat een overeenkomst voor BSO met twee schoolbesturen tot stand zou komen. De schoolbesturen dienen aan de aanbieder van de BSO de door haar geleden schade te vergoeden, waaronder begrepen de gederfde winst.

Lees meer

---
CAO onderhandelingen: het juridisch belang van een cao

Recentelijk zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het Primair Onderwijs gestart. Eerder lichtten wij al toe hoe cao-bepalingen dienen te worden uitgelegd. In dit artikel staan wij stil bij de totstandkoming van een nieuwe cao-po en de juridische waarde van de cao in het onderwijs in het algemeen.

Lees meer

---
Arbeidsrecht Congres 'Privacy en Arbeid'

Privacy is volop in het nieuws. Facebook deelt op grote schaal gegevens en de Kamer van Koophandel biedt adverteerders inzage in het handelsregister. En zo zijn er nog talloze voorbeelden, u heeft er binnen uw organisatie ongetwijfeld al mee te maken gehad. Het jaarlijkse Congres van ons team Arbeidsrecht staat geheel in het teken van privacy en is daarom ook voor schoolbestuurders en HR-managers van onderwijsinstellingen zeer interessant.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team Onderwijs? Neem dan contact op met teamleider Onderwijs Nicole Niessen.

 

+31 (0)88 30 40 163

 

niessen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart