Header

Nieuwsbrief Insolutions - mei 2018

Laatste Nieuws 

Curator en de 'crowd': wat mag de 'crowd' verwachten?

'Crowdfunding' is een (relatief) nieuwe manier voor het financieren van bedrijven. In de kern komt crowdfunding op het volgende neer. Aan veel verschillende mensen (de 'crowd') wordt gevraagd om allemaal een (relatief) klein deel van de totale financiering te lenen (te 'funden') aan een onderneming.

Lees meer

De curator verkoopt een klantenbestand met uw persoonsgegevens: mag dit zomaar?

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. In de AVG worden de geldende privacyregels op verschillende manieren aangescherpt. Ook de curator in faillissement is aan deze privacyregels gebonden!

 

Lees meer

Betalingen door debiteur na datum faillissement

Indien u een betaling heeft ontvangen van uw debiteur die op het moment van de betaling in staat van faillissement verkeerde, bestaat de kans dat de curator u verzoekt om het bedrag terug te betalen. Hierna leest u waarom u niet in alle gevallen gehouden bent tot terugbetaling van het ontvangen bedrag.

Lees meer

Ruziën over de rug van de vennootschap en scheiden in het insolventierecht

Doordat het economisch beter gaat kunnen mensen het zich weer veroorloven om te scheiden. Het is weer betaalbaar. Het huis kan worden verkocht zonder restschuld en vaak hebben beide partners een baan. Het CBS heeft naar dit fenomeen onderzoek gedaan.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team insolventie & herstructurering? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jeroen Tulfer.

 

+31 (0)88 30 40 187

 

tulfer@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op