Header

Nieuwsbrief Arbeidsrecht  

Laatste Nieuws

Compensatieregeling transitievergoeding

In juli 2018 stemde de Tweede Kamer in met het Wetsvoorstel houdende maatregelen met betrekking tot de transitievergoeding bij ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden of langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze nieuwe wet heeft twee onderdelen. In dit artikel licht team Arbeidsrecht een en ander toe.

Lees meer

Ontslag op staande voet wegens onjuist LinkedInprofiel was terecht

De aanhoudende weigering van een werknemer zijn LinkedInprofiel in overeenstemming te brengen met zijn functie als Accountmanager kwam hem duur te staan. Team Arbeidsrecht vertelt in dit artikel waaróm precies.

Lees meer

Perikelen rond pensioendatum bij internationale contracten

Sinds 1 juli 2015 mag een werkgever naar Nederlands recht zonder verdere verplichtingen een arbeidsovereenkomst opzeggen vanwege het feit dat een werknemer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar hoe zit dit indien een "buitenlandse" werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt tegen een in dat land geldende andere pensioengerechtigde leeftijd, terwijl de werknemer zijn werkzaamheden al die tijd in Nederland heeft verricht?

Lees meer

Zijn de vennoten van een vennootschap onder firma werkgever indien de vennootschap onder firma een arbeidsovereenkomst sluit met een werknemer?

Op 25 april 2018 heeft de rechtbank Overijssel prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad omtrent de vraag of de vennoten van een vennootschap onder firma (hierna: vof) werkgever zijn indien vof een arbeidsovereenkomst is aangegaan met een werknemer.

Lees meer

Onze kennissessies gaan weer van start!

In september gaan onze inmiddels vertrouwde kennissessies weer van start. Het thema van deze ronde is Geschillen binnen de vennootschap met presentaties van Flip Schreurs en Jean-Luc Coenegracht. Voor meer informatie, onder meer over hoe u zich in kunt schrijven: klikt u hier.

Publicaties Team Arbeidsrecht

Klik hier voor al onze andere publicaties. Volgt u ons al op LinkedIn? Hier plaatsen wij de actuele berichten. 

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team arbeidsrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jean-Luc Coenegracht.

 

+31 (0)88 30 40 113

 

coenegracht@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op