Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - september 2018

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Indeplaatsstelling en medepacht geen vanzelfsprekendheid

Als de pachter zijn werkzaamheden in het agrarisch bedrijf gaat afbouwen en in toenemende mate overlaat aan zijn kind of kleinkind, kan de pachter daardoor in de problemen komen met zijn verpachter. Op de pachter rust namelijk de verplichting om de gepachte grond persoonlijk te gebruiken.

Lees meer

Kweekvlees: het product is gereed maar het verkopen is juridisch niet toegestaan

Met grote regelmaat komen in de media bijzondere voedingsmiddelen voorbij. Ook het innoveren van methoden voor de productie van voedingsmiddelen maakt een aanzienlijke ontwikkeling door. Een van de nieuwste innovaties is de productie van kweekvlees, ook wel 'clean meat' genoemd. Kweekvlees lijkt een duurzaam en gezond alternatief voor 'gewoon' …

Lees meer

Kabinet reserveert 120 miljoen euro voor de warme sanering varkenshouderij

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV) heeft op 7 juli het hoofdlijnenakkoord gepresenteerd, waarin de contouren worden geschetst voor een vrijwillige saneringsregeling van varkenshouderijen. Daarin is ook een vitaliseringsprogramma voor varkenshouderijen aangekondigd.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op