Header

Nieuwsbrief onderwijs | Editie september 2016

Het onderwijs is constant in beweging. Het team Onderwijs van Boels Zanders Advocaten volgt de ontwikkelingen op de voet. Van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Deskundig en betrokken. Wij delen onze kennis graag met u. Dat is de kracht van onze ambitie.

Laatste Nieuws

Het onderwijs is weer van start gegaan na de zomervakantie. Ook ons team onderwijs draait weer op volle toeren. Wij attenderen u graag op twee recente publicaties van onze advocaten Floor de Roos en Nicole Niessen over privacy en datalekken in het onderwijs.

Privacy en datalekken in het onderwijs  

Like to Share magazine

Sinds 1 januari 2016 bevat de Wet bescherming Persoonsgegevens een meldplicht datalekken. Onze privacyspecialist Floor de Roos zet in dit artikel, gepubliceerd in Like to Share magazine, beknopt op een rij wat een datalek inhoudt en hoe onderwijsinstellingen dienen te handelen in een voorkomend geval.

Lees meer 

De meldplicht datalekken in het onderwijs  

School en Wet editie september 2016

In dit artikel, gepubliceerd in School en Wet september 2016, gaan onderwijsspecialist Nicole Niessen en privacyspecialist Floor de Roos dieper in op de meldplicht datalekken. Wanneer is er sprake van een datalek? Wat te doen bij een datalek? Wat kunnen de gevolgen zijn bij het niet juist handelen? En dat allemaal naar aanleiding van het bericht dat op vrijdagavond 15 juli op nu.nl verscheen: "Gegevens scholieren mogelijk op straat na datalek".

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team Onderwijs? Neem dan contact op met onze contactpersoon Nicole Niessen.

 

+31 (0)88 30 40 163

 

niessen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op