Header

Nieuwsbrief Arbeidsrecht  

Laatste Nieuws

Billijke vergoeding: waar ligt de grens?

Voor velen is inmiddels bekend dat een werkgever, in het geval hij ernstig verwijtbaar heeft gehandeld, mogelijk een billijke vergoeding aan de werknemer verschuldigd is. Eerder informeerden wij u al over het New Hairstyle-arrest van de Hoge Raad van 30 juni 2017, waarin is geoordeeld dat alle omstandigheden van het geval een rol spelen bij de vaststelling van de billijke vergoeding.

Lees meer

Ryanair-zaak: bevoegde rechter en toepasselijk recht bij internationale arbeidsovereenkomsten

Vliegmaatschappij Ryanair staat erom bekend ver te gaan om haar kosten zoveel mogelijk te minimaliseren. Door heel Europa vonden in de vakantiemaanden stakingen plaats van personeel van de budget-airline. Behalve gunstigere arbeidsvoorwaarden werd in Nederland door vakbonden ook de nadrukkelijke wens geuit om toepassing van Nederlandse arbeidswetgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot ontslagbescherming en loondoorbetaling bij ziekte.

Lees meer

School aansprakelijk voor negatieve referentie over docent Duits?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: het opgeven van referenten in het kader van een sollicitatieprocedure. Werkgevers kunnen bij een referent additionele informatie inwinnen over de uitoefening van een vorige functie of de persoonlijkheid van een sollicitant om een nog completer beeld te krijgen. Maar soms pakt dit niet uit zoals verwacht. In dit artikel meer hierover.

Lees meer

Ontslag op staande voet wegens onjuist LinkedInprofiel was terecht

De aanhoudende weigering van een werknemer zijn LinkedInprofiel in overeenstemming te brengen met zijn functie als Accountmanager kwam hem duur te staan. De rechter oordeelde dat hij de redelijke instructies tot aanpassing van het profiel van zijn werkgever had moeten opvolgen (Rb Midden-Nederland 06-03-2018). Nu werknemer dat niet heeft gedaan, is het ontslag op staande voet terecht gegeven.

Lees meer

Grensoverschrijdend werken? Een uitdaging!

Tijdens onze laatste kennissessies van dit jaar behandelen wij het thema Grensoverschrijdend werken? Een uitdaging! Roeland van Esveld van Crowe Foederer en arbeidsrechtspecialist Maruca Overdijk zetten op heldere wijze uiteen welke gevolgen de voortdurend wijzigende wetgeving kan hebben. En schrijft u zich in voor onze bijeenkomst op 13 november in Eindhoven? Dan nemen wij u na afloop graag mee op een GLOW wandeling. Inschrijven kan nog even, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Lees meer

Uw mening telt!

Inmiddels zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de kennissessies in 2019. En wij willen weten wat u wilt horen! Zijn er thema's die u bezighouden? Zijn er onderwerpen die u besproken wilt hebben? En heeft u verbeterpunten en tips waardoor de kwaliteit van onze kennissessies nog meer verbeterd kan worden?

Dan ontvangen wij graag uw reactie via dit korte formulier. Invullen kost u maar een minuutje van uw tijd. Alvast dank voor uw moeite!

Publicaties Team Arbeidsrecht

Klik hier voor al onze andere publicaties. Volgt u ons al op LinkedIn? Hier plaatsen wij de actuele berichten. 

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team arbeidsrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jean-Luc Coenegracht.

 

+31 (0)88 30 40 113

 

coenegracht@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op