Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - december 2018

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Inbreuk op eigendomsrecht melkveehouders door fosfaatreductieplan?

Het hof Den Haag heeft op 11 september 2018 een aantal arresten gewezen over het fosfaatreductieplan 2017. Het hof sluit aan bij zijn eerdere arresten hierover en oordeelt dat de Regeling fosfaatreductieplan 2017 ("de Regeling") geen ongeoorloofde inmenging vormt in het eigendom van de melkveehouders die door de Regeling hun onderneming hebben moeten inkrimpen.

Lees meer

Verplicht cameratoezicht bij slachthuizen: een inbreuk op de privacy van werknemers?

In de media is in het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor mogelijke misstanden binnen slachthuizen. Om meer grip te krijgen op de bedrijfsvoering van slachthuizen, is in de afgelopen maanden een vrijwillige pilot door 3 slachterijen uitgevoerd.

Lees meer

Het Hof van Justitie doet uitspraak: het PAS in de huidige vorm zal naar verwachting moeten worden aangepast of nader onderbouwd

Het Hof van Justitie (hierna: "Hof") heeft vandaag uitspraak gedaan naar aanleiding van de prejudiciƫle vragen van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (hierna: "PAS"). De prejudiciƫle vragen hebben betrekking op de houdbaarheid van het PAS in algemene zin en op de uitzondering op de vergunningplicht voor de activiteiten beweiden en bemesten.

Lees meer

Zijn claims op voedingsmiddelen zoals "ambachtelijk bereid" en "bereid naar traditioneel recept" straks nog toegestaan?

Claims op etiketten van voedingsmiddelen mogen niet misleidend zijn voor consumenten. Informatie op een etiket dat bepaalde kenmerken, effecten of eigenschappen aan het product toeschrijft die het product niet bezit, kunnen de consument op het verkeerde been zetten en zijn daarom niet toegestaan.

Lees meer

 

Kerstgroet

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief Food & Agri van 2018. Wij danken u voor uw belangstelling voor onze artikelen! Volgend jaar kunt u onze nieuwsbrieven uiteraard weer tegemoet zien. Namens het hele team een mooi kerstfeest en een gezond en gelukkig 2019 toegewenst.

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op