Header

Nieuwsbrief Insolutions | Editie september 2016

Ons team insolventierecht en herstructurering adviseert onder andere financiers, schuldeisers en bestuurders van bedrijven in moeilijkheden. Kennis is macht, Kennis delen is Kracht. Daar ligt de Kracht van onze Ambitie. Wij delen onze Kennis graag met u. Daarom sturen wij u hierbij onze Nieuwsbrief Insolutions met daarin het laatste nieuws op het gebied van herstructureringen, incassokwesties en faillissementen.

Laatste Nieuws

De onfeilbare curator, een mythe!

De onfeilbare curator, een mythe! Hoe een curator duizenden boeken kan vernietigen in plaats van te retourneren aan de leverancier en toch niet is gehouden om de schade te betalen. 

Lees meer

Modernisering Faillissementsrecht

Het wetgevingsprogramma Herijking Faillissementsrecht beoogt het faillissementsrecht op diverse punten te verbeteren en te moderniseren. In deze nieuwsbrief treft u de huidige stand van zaken aan.

Lees meer

Nabetalingsclausule: voldoende bescherming tegen de pauliana?

U dient goed op te letten, wanneer u zaken koopt van een in financiƫle moeilijkheden verkerende onderneming. Als u de zaken voor een te lage prijs koopt loopt u immers het risico dat een curator de koop later op grond van pauliana vernietigt. In de literatuur en praktijk is discussie gevoerd of een beroep op pauliana voorkomen kan worden door een zogenaamde nabetalingsclausule in de koopovereenkomst op te nemen. Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft zich hier recent over uitgelaten. In deze bijdrage wordt een en ander nader toegelicht.

Lees meer

Curator int verpande vordering 

Hoe de curator (soms) profiteert van zijn eigen onrechtmatige daad. Simpel, het onmiddellijk incasseren van verpande vorderingen. Wanneer mag de curator dit wel en wanneer niet.

Lees meer

Curator zet productie Componenta ijzergieterijen drie maanden voort

Begin september failleerde Componenta BV, een vennootschap die in Weert en Hoensbroek grote ijzergieterijen exploiteert. De rechtbank Limburg benoemde Peter Brouns van Boels Zanders tot curator. In deze bijdrage leest u meer over een aantal ontwikkelingen in dit faillissement.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team insolventie & herstructurering? Neem dan contact op met onze contactpersoon Jeroen Tulfer.

 

+31 (0)88 30 40 187

 

tulfer@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op