Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze zich snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

 

Meet the team

                          Ralph Geelen                                               Jeroen Bakkers

 

                    Hayat Barrahmun                                            Xander Wynands

Ministerie van Economische Zaken en bedrijfsleven investeren ruim 40 miljoen in innovatie Food & Agri sector

Het Ministerie van Economische zaken investeert samen met het bedrijfsleven ruim 40 miljoen euro in innovatieve projecten en start-ups in de food & agri sector. De Nederlandse landbouw staat bekend als innovatief en efficiënt, en Staatssecretaris Van Dam hoopt die positie te versterken door het toepassen van nieuwe innovaties uit hightech en ICT.

Lees meer

Food & Agri in Jaarplan 2017 Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

In het Jaarplan 2017 van de Inspectie Sociale Zaken en werkgelegenheid staan de uitgangspunten voor uit te voeren inspecties in 2017. Deze inspecties zullen risicogericht zijn: prioriteit ligt op terreinen waar een verhoogd risico aanwezig is. Specifieke aandacht in het Jaarplan gaat dit jaar uit naar deelbranches in de food & agri: de agrarische en groene sector en de certificering en productveiligheid.

Lees meer

Onderzoeksplicht bij koop bederfelijke waren

Bij wie ligt de onderzoeksplicht bij het kopen van bederfelijke waren? De Rechtbank Rotterdam deed hier onlangs een uitspraak over in een zaak die was aangespannen door een bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van kwaliteitsgroenten en –fruit tegen een bedrijf dat groenten en fruit importeert. Helaas had het eerste bedrijf onlangs een partij fruit die niet bepaald van hoge kwaliteit bleek doorverkocht aan een derde partij. Op wie rust nu de onderzoeksplicht?

Lees meer

NTA normen voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd

Waar etenswaren worden verbouwd en verkocht is het van groot belang dat het transport van deze waren zorgvuldig gebeurt. Het distributienetwerk is dan ook een integraal onderdeel van de food & agri sector.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op