Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - februari 2017

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze zich snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Nieuw standaard format voor de aanvraag van een gezondheidsclaim

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (Autoriteit) heeft een nieuw standaard format ge├»ntroduceerd voor de aanvraag van een gezondheidsclaim. Gezondheidsclaim Fabrikanten wensen aan een door hun geproduceerd product een claim toe te voegen, waaruit blijkt dat het product een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. 

Lees meer

Productiebegrenzende maatregelen in de melkveehouderij

Fosfaatrechten

Door het vervallen van de Europese melkquotering op 1 april 2015 is de mestproductie in de Nederlandse veehouderij fors toegenomen. Deze toename heeft ertoe geleid dat Nederland in 2015 het mestproductieplafond heeft overschreden.

Lees meer

Sancties door Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de sector Food & Agri

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid  zal in 2017 in de Food & Agri sector risicogericht gaan inspecteren op arbeidsomstandigheden. Dat houdt in dat de Inspectie prioriteit zal geven aan terreinen waar een verhoogd risico op misstanden en gevaarlijke situaties aanwezig is.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op