Nieuwsbrief vastgoedrecht (bouwrecht) | Editie maart 2017

Uw kennis en die van ons team vastgoedrecht zorgen samen voor optimaal resultaat. Kennis is macht, kennis delen is kracht. Daar ligt de kracht van onze ambitie. Wij delen onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief vastgoedrecht, met deze maand het laatste nieuws op het gebied van bouwrecht voor u op een rij gezet. 

Laatste Nieuws

Meerwerk, meerwerkclausules & de waarschuwingsplicht

Bij het realiseren van een bouwproject worden vaak tussen opdrachtgever en aannemer achteraf meer- en minderwerkdiscussies gevoerd.  Om deze discussies te voorkomen zijn in veel overeenkomsten de zogeheten meerwerkclausules opgenomen.

Lees meer

Tweede Kamer stemt in met het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen

Op 21 februari 2017 heeft een ruime meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het Bouwen (wetsvoorstel WKB). Het wetsvoorstel WKB is vervolgens ter goedkeuring naar de Eerste Kamer gestuurd. Naar verwachting treedt de wet per 1 januari 2018 in werking.

Lees meer

Fast Track Procedure: het alternatief voor het kort geding

Tijdens de realisatie van een bouwproces kunnen partijen tegen zaken aanlopen die maken dat er een patstelling tussen partijen ontstaat. Het laat zich raden dat de slepende kwesties de samenwerking tussen partijen voor het vervolgtraject niet ten goede komt. De Fast Track Procedure biedt uitkomst.

Lees meer

BIM: Eén taal voor en door bouwpartners

Een goede samenwerking tussen verschillende bouwpartners is essentieel om een deugdelijk werk af te leveren. Dit is niets nieuws. Op de dag van vandaag werken de verschillende bouwpartners niet alleen fysiek op de bouwplaats, maar ook steeds meer 'digitaal' middels het 3D Bouw Informatie Model (hierna: "BIM") met elkaar samen.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team vastgoedrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Louis Einig.

 

+31 (0)88 30 40 124

 

einig@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op