Nieuwsbrief vastgoedrecht | Editie februari 2018

Uw kennis en die van ons team vastgoedrecht zorgen samen voor optimaal resultaat. Kennis is macht, kennis delen is kracht. Daar ligt de kracht van onze ambitie. Wij delen onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief vastgoedrecht, met deze maand het laatste nieuws op het gebied van bouwrecht voor u op een rij gezet. 

Laatste Nieuws

Het paardenmiddel van de BIM-beheerder

Het opschorten van de eigen verplichtingen is een sterk pressiemiddel van een partij om alsnog nakoming af te dwingen van de wederpartij die bijvoorbeeld weigerachtig blijft om de facturen te betalen. Ook de BIM-beheerder, die doorgaans aan de knoppen zit met betrekking tot het toegang verlenen tot de digitale omgeving, kan onder omstandigheden gebruik maken van zijn opschortingsrecht.

Lees meer

Bouwsysteem in BIM auteursrechtelijk beschermd?

Eerder informeerden wij u al over het intellectueel eigendomsrecht bij het gebruik van BIM. In dit artikel wordt nader ingegaan op de gevolgen van een recente rechtbankuitspraak op de auteursrechtelijke aspecten onder BIM. Met name wordt de vraag beantwoord wie de rechten op een ontwerp - gemaakt in BIM - toekomen.

Lees meer

Van de letter of intent tot het afbreken van onderhandelingen: tips and tricks

De bouw zit weer in de lift. Dit brengt mee dat partijen weer volop met elkaar in onderhandeling gaan om te komen tot een overeenkomst voor de verkoop van het onroerend goed en/of de realisatie van werk waar beide partijen zich in kunnen vinden. Het startpunt van de onderhandelingen is vaak het sluiten van de "letter of intent" door partijen.

Lees meer

Privacy in de bouw

Iedere organisatie beschikt over privacygevoelige informatie, van klanten of werknemers. Hoe moet worden omgegaan met deze informatie verschilt echter per branche. Ook de spelers in de bouw krijgen in de praktijk te maken met privacy. In dit artikel worden de belangrijkste privacy verplichtingen van de spelers in de bouw toegelicht.

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 

Heeft u een vraag aan het team vastgoedrecht? Neem dan contact op met onze contactpersoon Louis Einig.

 

+31 (0)88 30 40 124

 

einig@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op