Header

Boels Zanders Advocaten

Nieuwbrief Food & Agri - april 2017

Nederland behoort tot de koplopers in de food & agrisector. Deze snel ontwikkelende, innovatieve sector is dan ook altijd in beweging maar is door de hoeveelheid regelgeving een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen wij onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij aan de nieuwsbrief food & agri, met het laatste nieuws op het gebied van food & agri overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Subsidieregeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij (stoppersregeling)

Na de afschaffing van het melkquotum in 2015 steeg het aantal koeien in Nederland explosief. Hierdoor werd de Europese norm voor fosfaatuitstoot overschreden. Om de uitstoot van fosfaat tegen te gaan is er een stoppersregeling ingesteld dat het mestoverschot in Nederland zal terugdringen.

Lees meer

Mini-drones in de landbouw: Waar moet ik me aan houden?

Het komt steeds vaker voor dat de landbouwsector light drones (tot 4 kg) beroepsmatig inzet. Sinds juli 2016 is er mede daardoor een regeling vastgesteld voor het beroepsmatig vliegen met deze drones. 

Lees meer

Flexibele arbeidscontracten binnen de food & agr

Flexibele arbeidsverhoudingen komen in de sector food & agri veelvuldig voor. Onder flexibel personeel valt onder andere het personeel dat werkzaam is als oproepkracht,uitzendkracht of seizoenswerker. Daarnaast vallen alle werknemers met contracten voor bepaalde tijd ook onder het flexibel personeel. 

Lees meer

Kunnen wij u van dienst zijn?

 
 

Heeft u een vraag aan het team Food & Agri? Neem dan contact op met onze contactpersoon Ralph Geelen.

 

+31 (0)88 30 40 131

 

geelen@boelszanders.nl

 Toon Boels Zanders op kaart

Volg ons op