Skip to main content

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk diende het initiatiefwetsvoorstel Wet op het recht op onbereikbaarheid in. Dat gaat regelen dat werkgever en werknemer betere afspraken moeten maken over ‘onbereikbaarheid’ in de avonduren en de weekenden. Hoe valt dat in de advocatuur?

MR-online interviewde meerdere advocaten en vroeg hun wat de – nog niet in werking getreden – Wet op het recht op onbereikbaarheid voor hen betekent. Ook onze Arbeidsrecht partner Jean-Luc Coenegracht heeft zijn bijdrage geleverd aan dit interview:

“Af en toe overwerk in de avond of het weekend is inherent aan het vak van advocaat”, zegt partner Jean-Luc Coenegracht (Boels Zanders), “bijvoorbeeld als je de volgende dag een kort geding hebt.” Daar staat wel wat tegenover. “Ons kantoorbeleid is erop gericht dat we onze medewerkers zoveel mogelijk in staat stellen hun work life balance goed te bewaken. Bereikbaarheid buiten kantoortijden ontmoedigen we dan ook eerder dan dat we die aanmoedigen. Het beroep van advocaat is zwaar, het is werken onder tijdsdruk, zware verantwoordelijkheid en grote onvoorspelbaarheid. Juist daarom moedigen wij aan dat advocaten ‘s avonds de tijd en rust nemen om zich echt te kunnen opladen voor de dag van morgen.”

Lees hier het volledig artikel uit MR-online.