Skip to main content

Op 9 juli 2021 is Anne-Marie van Dijk bij de Rechtsanwaltskammer te Düsseldorf beëdigd tot Rechtsanwältin, oftewel tot Duitse advocaat. Hiermee kan full-service advocatenkantoor Boels Zanders Advocaten haar cliënten in de grensregio nóg optimaler van dienst zijn.

De combinatie van twee toelatingen in twee verschillende landen is bijzonder en zeer waardevol binnen de advocatuur. Anne-Marie zal cliënten van Boels Zanders in grensoverschrijdende aangelegenheden zowel naar Nederlands recht als naar Duits recht kunnen adviseren en indien nodig ook hun belangen voor zowel de Nederlandse als voor de Duitse rechtbank kunnen behartigen. “Een cliënt is nu bij grensoverschrijdend advies of bij grensoverschrijdende procedures niet meer genoodzaakt om twee advocatenkantoren in twee verschillende landen in te schakelen, maar kan nu volstaan met één belangenbehartiger. Dit bespaart de cliënt tijd én kosten. Tevens behoudt de cliënt beter het overzicht in zijn of haar zaak”, aldus Anne-Marie. Indien desondanks toch specialistische kennis van een Duitse advocaat op een bepaald rechtsgebied nodig is, zal Anne-Marie door haar toelating als Rechtsanwältin makkelijker en sneller met haar Duitse collega’s kunnen schakelen. Andersom zal Anne-Marie als Duitsland-specialist ook de Nederlandse rechter nog beter over het Duitse recht kunnen informeren, indien dit nodig is in een Nederlandse procedure.

Loopbaan

Anne-Marie van Dijk

Anne-Marie is sinds 2014 als advocaat werkzaam bij Boels Zanders en maakt onderdeel uit van de teams (inter)nationale commerciële contracten (m.n. contracten en algemene voorwaarden) en proces & aansprakelijkheid (m.n. incasso’s, (internationale) (letsel)schade, beslag, executie van (buitenlandse) vonnissen en Insolvenzanfechtungen). Vanuit deze expertises is Anne-Marie lid van de German Practice afdeling van Boels Zanders. Hiervoor heeft Anne-Marie de een master Nederlands Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en een master Duits Burgerlijk Rechts aan de Westfaalse Wilhelms

 Universiteit te Münster behaald.

Over Boels Zanders Advocaten

Boels Zanders Advocaten is een full-service advocatenkantoor in Zuid-Nederland, jaarlijks vermeld in de top 25 van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. Vanuit vestigingen in Maastricht, Venlo en Eindhoven behartigen meer dan de 70 advocaten en 50 ondersteuners dagelijks de juridische belangen van (internationale) ondernemers, bestuurders en hun organisaties in het MKB en grootbedrijf, (semi) overheid en non-profit instellingen.