Skip to main content

Op 10 augustus 2020 heeft onze collega Anne-Marie van Dijk na een lang en intensief traject de Duitse staatsexamens voor de toelating tot Duitse advocaat gehaald (“Eignungsprüfung für die Zulassung zur Rechtsanwaltschaft”). Met het behalen van deze examens zal Anne-Marie zich op korte termijn kunnen laten beëdigen in Duitsland als Rechtsanwältin.

Na de beëdiging van Anne-Marie kan Boels Zanders u nog beter van dienst zijn. Onze advocaten van de German Desk waren reeds in staat u kundig te begeleiden en adviseren in het kader van grensoverschrijdend handelsverkeer (NL-DE en DE-NL). Onze advocaten kennen de taal, de cultuur en hebben een intensieve samenwerking met gespecialiseerde advocaten voor alle rechtsgebieden en branches in Duitsland.

Met de toelating van Anne-Marie als Rechtsanwältin zal zij niet alleen uw grensoverschrijdende belangen naar Nederlands recht kunnen behartigen, maar zal zij u officieel naar Duits recht kunnen adviseren en indien nodig ook uw belangen voor de Duitse rechtbank kunnen behartigen. Voor u betekent dit concreet dat u niet per se twee advocatenkantoren hoeft in te schakelen bij grensoverschrijdend advies of bij grensoverschrijdende procedures in Duitsland. Boels Zanders zal dit als full-service kantoor zelf kunnen aanbieden, zodat u kosten kunt besparen en eenvoudiger het overzicht houdt in uw zaak. Indien toch specialistische kennis van een Duitse advocaat op bepaalde rechtsgebieden nodig blijkt te zijn, zal Anne-Marie door haar toelating in Duitsland nog makkelijker en sneller met Duitse collega’s kunnen schakelen. Andersom zal Anne-Marie als Duitsland-specialist ook de Nederlandse rechter nog beter over het Duitse recht kunnen informeren, indien dit nodig is in een Nederlandse procedure. Anne-Marie is met name gespecialiseerd in het internationale handelsrecht (contracteren, aansprakelijkheid & schade, en delen van het internationale faillissementsrecht).

Wij verheugen ons op een goede samenwerking!

Augustus 2020