Skip to main content

Boels Zanders heeft de aandeelhouders van de Ierse MAAS Aviation Group geadviseerd bij de verkoop van hun meerderheidsbelang aan Egeria. Het managementteam van de onderneming houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. MAAS Aviation heeft met vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten wereldwijd een leidende positie als schilder van passagiersvliegtuigen. Darragh Hall, oprichter, grootaandeelhouder en uitvoerend voorzitter, verlaat MAAS Aviation na bijna 40 jaar. De financiële details van de transactie worden niet openbaar gemaakt.

Het team van Boels Zanders werd geleid door Janou Briaire, bijgestaan door Marie-Louise Kneepkens (M&A) en Mareine Callemeijn (HR). Boels Zanders had de leiding bij de onderhandelingen over de transactiedocumentatie en de participatievoorwaarden, in nauwe samenwerking met KPMG Ierland. Het juridische en fiscale team van KPMG Ierland werd geleid door Francis Hackett, het Corporate Finance team van KPMG Ierland werd geleid door Paul Kealy.

Vertrekkend grootaandeelhouder en oprichter Darragh Hall was positief over zijn samenwerking met Boels Zanders: “We worked closely alongside Janou Briaire and the Boels Zanders team throughout our transaction. We would like to thank the team for responsive, collaborative and highly professional service at all times. The team are experts in their field.”

Francis Hackett, hoofd legal department KPMG Ierland, gaf als commentaar: “We worked closely with Boels Zanders (and specifically Janou Briaire on this transaction) and found them very responsive and commercial in their advice on Dutch law issues.”

Janou Briaire: “We were pleased to advise on this transaction in close cooperation with the executive management team and KPMG teams involved. We wish the executive management team and Egeria every success for the future and Darragh a well-deserved retirement.”

Over MAAS Aviation Group
MAAS Aviation Group is een toonaangevend, gespecialiseerd bedrijf voor het schilderen van vliegtuigen met vestigingen in Nederland, Duitsland en Alabama, USA. Oorspronkelijk opererend in Ierland op zowel de luchthavens van Shannon als Dublin, is het bedrijf in 1988 verhuisd naar een nieuwe basis op de luchthaven van Maastricht in Nederland. Het bedrijf is een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met Airbus Group en exploiteert momenteel vier speciale OEM spuitwerkplaatsen voor Airbus in de productiefaciliteiten van Airbus in Hamburg, Duitsland en in Mobile, Alabama. Daarnaast heeft het bedrijf nog eens vijf MRO-vliegtuigverffabrieken in Nederland en in Mobile, Alabama, wat resulteert in de positie van het bedrijf als wereldspeler in de vliegtuigverfindustrie. Het bedrijf heeft 300 medewerkers in dienst en schildert momenteel ongeveer 400 vliegtuigen per jaar met plannen om zowel de werkgelegenheid als de capaciteit in de komende vijf jaar uit te breiden. https://www.maasaviation.com/

Over Egeria

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen EUR 50 en EUR 350 miljoen. Egeria Evergreen heeft deelnemingen in vijf ondernemingen (DuraVent, M&G Group, Koninklijke Mosa, Sif Group en Vendor Toilethygiëne). Egeria heeft daarnaast activiteiten in Egeria Private Equity (tien bedrijven), Egeria Real Estate Investments en Egeria Real Estate Development. De portefeuillebedrijven van Egeria hebben een totale omzet van ruim EUR 2,3 miljard en bieden werkgelegenheid aan bijna 10.000 mensen.

https://egeria.nl

Mei 2019