Skip to main content

Mijn eerste kennismaking met Boels Zanders Advocaten in Venlo was met een Inhousedag van studieverenging NSO-Eques. Hoewel ik in Venlo ben opgegroeid, wist ik, buiten de naam, eigenlijk niets van het kantoor. Het leek mij dan ook verstandig om eens een kijkje te gaan nemen wat er zich allemaal achter die naam afspeelt. We werden vriendelijk ontvangen en na een kantoorpresentatie en een gezellige lunch was ik aangenaam verrast. Het duurde dan ook niet heel lang voordat mijn sollicitatie voor een studentstage verstuurd was.

Ruimte voor een grap
Net als bij de eerste ontmoeting met het kantoor werd ik ook tijdens mijn stage wederom vriendelijk ontvangen. De sfeer binnen het kantoor was de gehele stage erg fijn en ook zeker een van de kwaliteiten van dit kantoor. Er wordt op een hoog en serieus niveau gewerkt maar hier en daar is er ook zeker ruimte voor een grap en zijn er genoeg informele activiteiten. Je kunt bij iedereen binnenlopen met vragen en je zal ook altijd goed geholpen worden.

Betrokken bij het team
Daarnaast word je ook echt betrokken bij het team en bij de zaken die op dat moment spelen. Je mag mee naar zittingen, besprekingen, telefoongesprekken bijwonen, naar jonge balie activiteiten en de borrels niet te vergeten! Je krijgt alle aspecten van het vak te zien en een duidelijk beeld van wat de advocatuur inhoudt. Door het lopen van een kantoorbrede stage krijg je meer inzicht in de verschillende rechtsgebieden en krijg je de kans om je op verschillende gebieden te ontwikkelen.

Doel bereikt!
Mijn doel van deze stage was om er achter te komen of de advocatuur iets voor mij is en of mijn voorkeur voor arbeidsrecht in de praktijk ook zou blijken. Dankzij deze stage heb ik zeker het antwoord op deze vragen gevonden en ben ik erg blij deze stap genomen te hebben.

Ik kijk terug op 8 leerzame, fijne en ook zeker gezellige weken!

Boels Zanders bedankt!

Vivian Klaassen

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.