Skip to main content

Remiqz, ontwikkelaar van een big-data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, heeft onlangs een investering aangetrokken van ruim een half miljoen euro. Boels Zanders heeft de joint venture opgestart en Remiqz begeleid gedurende dit traject.

Remiqz is opgericht door sportadviesbureau Hypercube en SAP-partner The Next View. Remiqz maakt gebruik van SAP Sports Technology, waarbij het onder andere een algoritme heeft ontwikkeld. Het business-intelligence (bi)-platform van Remiqz berekent de actuele marktwaarde en toekomstige waardeontwikkeling van alle spelers die deelnemen aan Europese voetbalcompetities. Daarnaast maken ze inzichtelijk wat de gevolgen zijn van een transfer voor het commerciële potentieel van het gehele elftal.

Namens Boels Zanders heeft Janou Briaire Remiqz geadviseerd en begeleid bij oprichting van de joint venture en het aantrekken van de investering.

De big-data-startup uit Amsterdam zet de investering onder andere in voor de doorontwikkeling van het bi-platform, dat inzichtelijk maakt wat de sportieve en financiële impact van een transfer is. Een transfer heeft immers invloed op de kampioenskansen én op winstkansen van een club in de nationale en de Europese competitie. Dit maakt dat clubs in één oogopslag zicht krijgen op de toekomst. Clubs kunnen door het gebruik van de data van Remiqz hun strategie met harde cijfers onderbouwen.