Skip to main content
Het Vlaamse Mediahuis gaat investeren in Wayne Parker Kent. De Belgische uitgever heeft ingetekend op een kapitaalverhoging om zo de groeiplannen van Wayne Parker Kent te ondersteunen. Het overnameteam van Boels Zanders heeft Mediahuis NV begeleid bij de participatie in Wayne Parker Kent Holding BV.

Mediahuis is een van de leidinggevende mediagroepen in België en uitgever van onder andere De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. In Nederland is Mediahuis eigenaar van onder meer NRC Handelsblad.

Wayne Parker Kent is het snelst groeiende digitale mediabedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van online mediamerken in commercieel aantrekkelijke niches. Wayne Parker Kent is het bedrijf achter onder meer NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl.

De participatie is gerealiseerd op 12 mei 2017. Namens Boels Zanders hebben Luuk Hendriks en Jeroen Oehlen hierbij geadviseerd.

De overnamespecialisten van Boels Zanders hebben meerdere transacties in deze sector begeleid. Boels Zanders adviseerde Mediahuis bij de verwerving van NRC Handelsblad en stond de Belgische uitgever Concentra terzijde bij de overname van Mediagroep Limburg, uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.