Skip to main content

Mitsubishi Chemical Corporation heeft Dutch Filaments BV, een leverancier van onder meer filamenten voor 3d-printers, overgenomen middels haar 100% dochtervennootschap Mitsubishi Chemical Performance Polymers Europe BV. Dit is haar regionale hoofdvestiging die verantwoordelijk is voor de polymeer business in Europa. De transactie is gerealiseerd op 1 maart 2018.

Binnen Boels Zanders was Janou Briaire verantwoordelijk voor deze transactie.

Over Dutch Filaments BV
Dutch Filaments startte haar activiteiten in 2014 en heeft zich snel ontwikkeld tot een grote wereldwijde speler in de productie van filamenten op basis van polymeer voor de 3D Printing Industry. Dutch Filaments biedt een breed assortiment aan maatwerkoplossingen en unieke materiaalontwerpen. De nieuwe vestiging met meer dan 70 medewerkers in Nederland zal de positie van Mitsubishi Chemical Performance Polymers als leverancier van materialen in de innovatieve sector van 3D printing versterken.

Over Mitsubishi Chemical Corporation
Door de overname heeft Mitsubishi Chemical het leveren van polymeren en ander benodigd materiaal voor de productie met 3D printers aan haar portfolio toegevoegd. Door de technologieën en het netwerk dat Dutch Filaments heeft opgebouwd zal de overname de strategie bevorderen voor het leveren van hoogwaardige polymeren en andere materialen over de gehele linie van de Mitsubishi Chemical groep en zal het haar helpen haar 3D printers gerelateerde activiteiten uit te breiden.

Wilt u meer informatie over deze transactie? U kunt hier het persbericht lezen.

Maart 2018