Skip to main content

Karma Europe, leverancier van duurzame en innovatieve (elektrische) mobiliteitsoplossingen, versterkt haar positie in de markt, door toe te treden tot de Life & Mobility Group. De huidige eigenaar, René Ploum, draagt al zijn aandelen over en zal plaatsnemen in de Raad van Bestuur van de Life & Mobility Group. Daarnaast treedt hij toe als aandeelhouder. Boels Zanders heeft Karma Europe begeleid gedurende dit traject.

De toetreding van Karma Europe tot de Life & Mobility Group past uitstekend in de ambitie van beide organisaties: het realiseren van een versnelde groei naar de positie van prominente Europese speler. De toevoeging van het programma rolstoelen van Karma Europe draagt bij aan een verdere completering van het mobiliteitsportfolio van de Life & Mobility Group.

Namens Boels Zanders heeft Janou Briaire de verkoper geadviseerd en begeleid bij de overdracht van de aandelen in Karma Europe aan Life & Mobility Holdco BV en de deelneming in de Life & Mobility Group.

De Life & Mobility Group is een Nederlandse zelfscheppende en innoverende producent van rolstoelen en scootmobielen. Na de overname van Karma Europe zijn circa 130 medewerkers werkzaam bij de Life & Mobility Group. De Life & Mobility Group is met name actief in West Europa en heeft vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Haar jaaromzet bedraagt ruim €40 miljoen. In de komende periode ligt het accent op het behalen van operationele synergievoordelen en de gezamenlijke bewerking van de internationale markt. De krachtenbundeling op het terrein van productontwikkeling zal resulteren in de introductie van een aantal nieuwe producten.