Skip to main content
Boels Zanders heeft de eigenaar van Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV begeleid bij het aangaan van een nauwe samenwerking met Johan van den Acker Textielfabriek, waarbij Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV 50% van de aandelen in Johan van den Acker Textielfabriek BV heeft verkregen. De overige 50% is in handen gekomen van Pieter Van den Acker (zesde generatie).

Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV, opgericht in 1773, is marktleider en gespecialiseerd wever, verver en veredelaar van poolweefsels (velours). Johan van den Acker Textielfabriek BV in Gemert, opgericht in 1807, heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een gespecialiseerd wever, verver en veredelaar van hoogwaardige plat geweven stoffen. Beide ondernemingen zijn internationaal actief en leveren aan de consumenten en de projectmarkt. Partijen hopen met de samenwerking schaal- en synergievoordelen te behalen.

De transactie is gerealiseerd op 19 mei 2017. Binnen Boels Zanders waren Jeroen Oehlen en Monique Schreurs verantwoordelijk voor deze transactie.