Skip to main content

Vee- en vleeshandel Krekels heeft een belang verworven in Van Melik Food Groep. Deze transactie hield verband met de management buy-out door het huidige directie- en managementteam van Van Melik Food Groep. Het team Fusies-en Overnames van Boels Zanders heeft in het transactieproces begeleid en geadviseerd.

Van Melik Food Groep is de moederorganisatie van de franchiseformules Bufkes (36 vestigingen landelijk) en Slagerij Van Melik Du Chef (met 9 vestigingen in Zuid-Limburg). Na ruim 45 jaar heeft Jef Van Melik het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan zijn directie- en managementteam en twee externe aandeelhouders (Peter en Paul Krekels). Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens zullen als statutaire directie het bestuur vormen van Van Melik Food Groep. “Samen met Peter en Paul Krekels is met de overname de continuïteit gewaarborgd”, aldus Jef Van Melik, die zelf als adviseur beschikbaar blijft.

Namens Boels Zanders was Luuk Hendriks verantwoordelijk voor de begeleiding van deze transactie.

Van Melik Food Groep is groeiende en bouwt momenteel aan de toekomst door een grootschalige uitbreiding en verbouwing van de huidige productie- en kantoorfaciliteiten. Op de hoofdvestiging in het Zuid-Limburgse Hoensbroek werken momenteel bijna 50 medewerkers en binnen de totale franchiseorganisatie ruim 400. Vee- en Vleeshandel P. Krekels is een gerenommeerde vleesgrossier in varkens- en rundvlees, gevestigd in Kerkrade, met afzet in Nederland, België, Duitsland en Griekenland.

April 2017