Skip to main content

Janou Briaire en Roald Subnel van het team Fusies en Overnames hebben de management aandeelhouders begeleid bij de verkoop van hun aandelenbelang in VHE Holding B.V. (VHE) aan Torqx Capital Partners (Torqx) en diens nieuwe managementparticipatie.

Met deze transactie zal Torqx VHE ondersteunen om haar toonaangevende positie in de Semicon/Hightech- en de Smart Energy markten verder te verstevigen.

De transactie is gerealiseerd op 1 juli 2021.

Over VHE

VHE heeft meer dan 60 jaar ervaring als de partner in industriële automatisering voor toonaangevende, innovatieve OEM’s in hightech markten. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en onderhoudt complexe industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoge mix en laag volume. VHE is gevestigd in Eindhoven en Veldhoven en actief in uiteenlopende marktsegmenten in de machinebouw (zoals Semicon, High-Tech, Food en Agro) en in de Smart Energy (zoals e-mobility, solar, en energie-opslag).

Over Torqx

Torqx investeert in middelgrote bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux die de potentie hebben om te versnellen. Daarbij investeert Torqx onder meer in groei-, buy-&-build- en transformatie situaties. Torqx is actief in een groot aantal bedrijfstakken, onder andere de productie-, distributie- en dienstverleningssector. Dit via een meerderheidsaandeel in een bedrijf en in partnership met het managementteam en mogelijk andere aandeelhouders. Naast het verstrekken van kapitaal biedt Torqx haar partners ook haar expertise en netwerk aan. Torqx investeert uit fondsen ondersteund door gerenommeerde internationale institutionele beleggers en het Torqx team zelf.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Torqx: klik hier.

 

Juli 2021