Skip to main content

Het Duitse Vivonio Furniture heeft de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn overgenomen. Met de overname wil Vivonio vooral in de Duitssprekende landen de markt vergroten. Het in Heerlen gevestigde Noteborn is specialist in maatwerk kasten.

Boels Zanders heeft Board Beheer Brunssum BV begeleid bij de verkoop van aandelen in het kapitaal van Noteborn BV aan Vivonio Furniture GmbH. De transactie is gerealiseerd op 21 maart 2017. Namens Boels Zanders hebben Luuk Hendriks en Esther Tromp geadviseerd in deze transactie.

Noteborn BV produceert en levert maatwerk kasten en interieuroplossingen. Daarnaast maakt het bedden en salontafels. Vivonio Furniture GmbH is een portfolio onderneming van het Duitse private equity fonds Equistone en een belangrijke speler op de Europese meubelmarkt. In 2015 lag de gezamenlijke omzet om 299 miljoen euro en werd de ambitie uitgesproken om binnen afzienbare te tijd te groeien naar 500 miljoen omzet door verdere acquisities. Totaal werken er 1300 mensen. Daar komen nu zeventig medewerkers van Noteborn bij.

April 2017