Skip to main content

Boels Zanders heeft Van den Anker begeleid bij de verkoop aan IMPERIAL Logistics International. IMPERIAL breidt op deze manier zijn activiteiten op het gebied van de opslag en distributie van verpakte chemicaliën in de Benelux uit.

Van den Anker BV is een familiebedrijf dat in 1965 werd opgericht in Liempde. In 1986 volgde de intrede in de markt van de chemische logistiek, met name transport en opslag van gewasbeschermingsmiddelen. De in totaal 150 medewerkers leveren complexe diensten voor klanten in de branches farmacie, cosmetica, agrarische sector, lakken en verven, automotive en reinigingsmiddelenindustrie. IMPERIAL Logistics International B.V. & Co. KG is een dochtermaatschappij van het Zuid-Afrikaanse IMPERIAL Holdings Limited. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van alle internationale logistieke activiteiten van IMPERIAL Holdings Limited buiten Afrika. Het bedrijf behaalt met 7500 medewerkers op 150 locaties een omzet van 1,2 miljard euro.

De transactie is gerealiseerd op 18 december 2015. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij naar de website van Van den Anker.