Skip to main content

Het betreft een gecombineerde management buy-out transactie door Volt Energy die alle aandelen verwerft in het aandelenkapitaal van VoltH2 Operations B.V., VoltH2 Terneuzen B.V. en VoltH2 Vlissingen B.V., gehouden door VoltH2 Holdings AG uit Zwitserland met haar moedermaatschappij in Canada (Vision Hydrogen Ltd) en de daarop direct aansluitende inbreng van deze aandelen in een Newco en de investering/participatie door DIF Capital Partners en Virya Energy NV.

Namens Boels Zanders waren Roald Subnel, Madelène Leurs en Koen Vermeulen verantwoordelijk voor deze transactie.

Over VoltH2

VoltH2 is in 2020 opgericht door energieondernemer André Jurres en heeft in korte tijd concrete plannen voor productielocaties in Vlissingen, Terneuzen en Delfzijl ontplooit. Met deze geplande capaciteit is VoltH2 momenteel een leidende speler in Europa met daarnaast nog een groot aantal projecten in de pijplijn. Om de projecten te realiseren en de pijplijn verder uit te bouwen zijn DIF Capital Partners en Virya Energy nu toegetreden als aandeelhouders.

Over DIF Capital Partners

Het van oorsprong Nederlandse DIF Capital Partners investeert in infrastructuurbedrijven en -projecten, voornamelijk in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Duurzaamheid en de energietransitie zijn een integraal onderdeel van DIFs investeringsstrategieën en bestaande investeringsportefeuilles.

Over Virya Energy

Virya Energy werd in 2019 opgericht door Colruyt Group en Korys om hun participaties in hernieuwbare energie samen te brengen. Virya Energy focust op de ontwikkeling, financiering, bouw en exploitatie van hernieuwbare energiebronnen en ambieert internationale expansie. Door het samenbrengen van haar participaties wil Virya Energy technologie- en kennisuitwisseling tussen haar teams bevorderen en schaalvoordelen creëren om een belangrijke speler te blijven in de snel veranderende hernieuwbare energiesector.

Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij u naar het persbericht op de website van VoltH2: klik hier.