Skip to main content

“En, weet je na deze stage zeker dat je de advocatuur in wil?”, vroeg een van de advocaten op mijn laatste stagedag. Dit is wel de meest gestelde vraag aan rechtenstudenten, vanaf dag 1 van hun studie wordt deze vraag aan ze gesteld. Ik kon nu éindelijk volmondig ja antwoorden. De acht weken daarvoor had ik mijn eerste echte praktijkervaring opgedaan bij Boels Zanders Advocaten. Hierdoor ontdekte ik dat de advocatuur werkelijk  zo leuk is als dat ik me van tevoren had voorgesteld.

Na drie jaar in de collegebanken te hebben gezeten was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden hoe het er ‘in het echt’ aan toeging. Tijdens deze stage heb ik dit volop mogen leren en ervaren. Waar ik de eerste dag niet wist waar ik moest beginnen toen ik iets moest uitzoeken, kon ik aan het einde van de acht weken glimlachend terugkijken op die dag dat ik mijn eerste memo inleverde. Maar het bleef niet alleen bij het uitzoeken van juridische vraagstukken voor advocaten. Wat deze stage zo leuk maakte was juist de juist de diversiteit!  Zittingen, specialisatiebijeenkomsten, een jurisprudentieoverleg of een cliëntbespreking, ik werd overal bij betrokken en  ik mocht overal mee naartoe.

Boels Zanders heeft me een volledig beeld gegeven van het werken in de advocatuur. Een ervaring die ik alle studenten van harte aanbeveel!

Stagiaire: Nienke van Heeckeren

November 2017