Skip to main content

Op 25 november 2017 vindt het Business Boksgala Roermond plaats, georganiseerd door de Junior Kamer Roermond (JCI) en de Boxing Business Club. Tijdens dit zakelijk netwerkevent wordt een boksring op het podium van Theaterhotel De Oranjerie te Roermond geplaatst. Hoogtepunt van de avond is natuurlijk de strijd der boksers, 24 in totaal die het tegen elkaar opnemen. De opbrengst van de avond gaat naar twee goede doelen: Spieren voor Spieren en Nieuwe Helden.

Een van de boksers is niemand minder dan onze eigen Max ‘El Torro’ van de Wolde, in het dagelijks leven specialist ondernemingsrecht met een focus op insolventie & herstructurering. Maar als Max zijn pak uittrekt, trekt hij zijn bokshandschoenen aan. Max doet al van jongs af aan vechtsport, denk dan aan Judo, Jiu Jitsu en de oosterse vechtsporten. Met het verstrijken der jaren voegde Max MMA aan zijn repertoire toe, u weet wel, die multidisciplinaire vechtsport die zich op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten en vechtsporten (bijvoorbeeld worstelen, karate, kungfu, thaiboksen) en legde hij zich op boksen toe.

In mei van dit jaar werd Max benaderd door collega Ward van Loo. Ward was van mening dat Boels Zanders niet alleen aan de sponsortafel maar ook in de ring vertegenwoordigd moest zijn, uiteraard direct al met Max in het achterhoofd. Max ging direct op de uitnodiging in: “Ik neem graag deel aan een evenement dat mooie doelen zoals  Spieren voor Spieren en Nieuwe Helden ondersteunt!”

Wat volgde was een intensief trainingsprogramma voor Max. Aanvankelijk begon de training waarbij alle deelnemers één grote groep vormden onder leiding van Eric van de Heuvel. Mooie bijkomstigheid: dit was al de bokscoach van Max. Twee maanden geleden is er een splitsing in de teams gemaakt en zijn de deelnemers onderverdeeld in het rode team en het blauwe team. Max: “Je ziet nu wel dat er flinke vorderingen worden gemaakt onder de deelnemers. Veel van ons volgen naast de vaste trainingen ook nog extra trainingen en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.” De trainingen zijn niet mals: een gemiddelde training bestaat uit 15 minuten touwtjespringen gevolgd door techniek oefeningen, sparren en oefenen op de bokszak.

Max neemt zijn voorbereiding heel serieus. Al zes weken leeft hij op een strikt dieet: ’s morgens havermout en in de middag en avond kip met rijst en véél fruit en groente. Hij traint 5 keer per week 1,5 uur en ook het enkele biertje wat hij wel eens dronk laat hij nu links liggen. Het resultaat is er ook naar: “De weekenden zijn misschien wat saaier maar ik voel me topfit.” Max kijkt uit naar het evenement “Ik heb er écht zin in!”

November 2017