Boelszanders congres 2021

Het digitale Boels Zanders Congres

De kracht van ambitie

De wereld om ons heen juridiseert in sneltreinvaart. Een ontwikkeling die bij veel ondernemers en bestuurders extra tijd en aandacht vraagt. Hoe blijft u ‘up to date’ zodat u vanuit een breed juridisch perspectief problemen snel op kunt lossen en bij voorkeur zelfs kunt voorkomen?

Tijdens “Het Boels Zanders Congres, de kracht van ambitie”, dat mede in het teken staat van ons 20-jarig jubileum, gaat Tom Jessen (host) in gesprek met topondernemers en advocaten over (juridische) uitdagingen aan de hand van praktijksituaties. Aansluitend praten wij u graag in korte inspirerende sessies bij over verschillende juridische actualiteiten.

Het congres vindt volledig digitaal plaats.

De inschrijftermijn voor dit congres is helaas verstreken.

Praktische informatie

Datum en tijd
Woensdag 17 november
15:00 – 19:00 uur

Digitaal
U ontvangt voorafgaand aan het congres een persoonlijke kijklink om het congres digitaal te volgen.

Congreshost en sprekers
Tom Jessen is de host tijdens dit congres. Meer informatie over Tom Jessen en de sprekers vindt u verder op deze pagina.

Mis het niet!
Schrijf u nu in en ben verzekerd van een inspirerende dag vol nieuwe inzichten.

Programma

15:00 uur Ontvangst en welkom
15:30 uur Plenaire bijeenkomst
16:15 uur Toegang tot 5 inspirerende parallelsessies.

Parallelsessies

Compliance en sanctiewetgeving

Compliance en sanctiewetgeving

Sprekers: Monique Schreurs & Jeffrey van Nuland

Samen met u bespreken we wat compliance inhoudt en welke impact het kan hebben op uw organisatie. Daarbij is er met name aandacht voor sanctiewetgeving op grond waarvan de mogelijkheid om handel te drijven wordt beperkt of cliënten verplicht worden tot nader onderzoek naar hun handelspartners. Bovendien gaan we nader in op de redenen waarom organisaties regelmatig informatie over de zeggenschap c.q. eigendomsstructuur van de onderneming moeten delen met diverse instanties.

De vlucht naar voren, herstructureren onder eigen regie

De vlucht naar voren, herstructureren onder eigen regie

Sprekers: Flip Schreurs & Merel Lentjens

Wanneer uw bedrijf een spannende periode doormaakt is het alle hens aan dek. Pogingen om te herstructureren of redden wat er nog te redden valt. Waar vroeger de uiterste remedie voor een (succesvolle) herstructurering van ontstane schulden het faillissement was, zijn lessen getrokken uit diverse economische crises. Het kan zinvol zijn om een faillissement te voorkomen en het wettelijk instrumentarium daarvoor is uitgebreid. In deze parallelsessie wordt het nieuwe herstructureringslandschap besproken waar insolventieadvocaten en ondernemers zich in bevinden en wordt inzichtelijk gemaakt welke nieuwe kansen er zijn voor u als ondernemer om het tij te keren.

Wet kwaliteitsborging

Wet kwaliteitsborging

Sprekers: Ward van Loo & Loes Vissers

Na een wetgevingsproces dat maar liefst 20 jaar in beslag genomen heeft, treedt naar verwachting vanaf 1 juli 2022 de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. De Wkb beoogt de kwaliteit van bouwwerken te verbeteren door de positie van opdrachtgevers te versterken en het gemeentelijk bouwtoezicht gedeeltelijk te privatiseren.

Tijdens deze sessie praten we u graag bij over deze wetswijziging, de laatste ontwikkelingen en wat dit voor u en uw bouwproject kan betekenen.

Actualiteiten in het arbeidsrecht

Actualiteiten in het arbeidsrecht

Sprekers: Jean-Luc Coenegracht en Sanne Dolstra

Arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving is continu in beweging. Ieder jaar worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd in de wetten en worden regelingen vaak uitgebreid of ingeperkt. We praten u tijdens deze sessie graag bij over de laatste stand van zaken, relevante toekomstige wetswijzigingen en arbeidsrechtelijke jurisprudentie.

Daarnaast zijn de gevolgen van Corona helaas nog steeds een feit en daar zijn we voorlopig nog niet van af. Wat is de laatste stand van zaken rondom coronamaatregelen op de werkvloer en wat zijn de ontwikkelingen rondom het thuiswerken? Ook hier gaan we tijdens de sessie ‘Actualiteiten in het arbeidsrecht’ kort op in.

Financiering & zekerheden

Financiering en zekerheden

Sprekers: Helen Houben en Remco Rosbeek

Om risico te spreiden, worden activiteiten vaak verspreid over verschillende vennootschappen. Voldoende is dit echter niet. Door de financiële verbanden die het gevolg zijn van sterke onderlinge verwevenheid tussen de vennootschappen, juridisch te structureren worden risico’s beperkt en wordt het  concern meer veiligheid geboden.

Tijdens deze parallelsessie praten wij u graag bij over de belangrijkste aandachtspunten.

Sprekers plenaire bijeenkomst

Boelszanders congres 2022

Paul Berden

Algemeen Directeur Berden Mode, Wonen & Meer

Paul Berden is Algemeen Directeur van Berden Mode, Wonen & Meer. Een trots familiebedrijf dat ruim 115 jaar bestaat. In 1902 opgericht door Sjang Berden en echtgenote Agnes Berden-Trienekens als manufacturen winkeltje in het Limburgse Blerick. Inmiddels is Berden uitgegroeid tot een keten van winkels en warenhuizen met ruim 750 medewerkers. Niet alleen meer in Limburg, maar onder andere zijn onze wonen winkels ook te vinden in Axel, Alphen aan den Rijn en Lienden. Tevens hebben we ook diverse Auping Plaza's in Rotterdam, Amsterdam, Uden en Ede. Daarnaast zijn onze modewinkels buiten Limburg ook te vinden in Uden, Varsseveld en Veghel

Hiernaast vervult Paul Berden de rol van voorzitter bij Winkeliersvereniging Trefcenter in Venlo én is hij voorzitter van Stichting MFC de Engelbewaarder.

Enkele passies van Paul Berden zijn samenwerken, design en kwaliteit. ‘Enthousiasme is een kernwaarde’, aldus Berden.

Boelszanders medewerkers

Harm Heynen

Partner

Harm Heynen is gespecialiseerd in het vastgoedrecht waarbij de nadruk ligt op het huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte). Daarnaast is Harm gespecialiseerd in koop en verkoop met betrekking tot vastgoed, alsmede in opstal- en erfpachtrechten. Sinds 1 april 2020 is Harm managing partner. Samen met Johan Verhagen en Remco Rosbeek vormt hij het dagelijks bestuur van Boels Zanders.
Boelszanders congres 2022

Ria Stienen

Wethouder gemeente Nederweert / interim hr manager

Ria Stienen is sedert juni 2021 wethouder bij de gemeente Nederweert. Zij heeft voorheen bij verschillende bedrijven de functie van HR Director vervuld, o.a. bij Veolia Transport Nederland, Connexxion en voorheen bij DSV. Van 2016 tot juni 2021 was ze HR directeur bij XPO (thans GXO) en verantwoordelijk voor de landen België, Nederland, Duitsland, Finland. Ze woont in Nederweert, is gehuwd en moeder van twee volwassen zonen.

De passie van Ria Stienen is om mensen met elkaar te verbinden, te ontwikkelen en te laten groeien. ‘Naast mijn werk ben ik meerdere malen actief geweest als bestuurslid (o.a. bij het Bouwopleidingscentrum in Horst), dan wel vrijwilliger en de laatste jaren heb ik me ingezet voor een stichting die statushouders helpt hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. Ik geloof in het goede van de mens en denk dat door krachten te bundelen we veel samen kunnen bereiken’, aldus Stienen.

Hayat Barrahmun

Partner

Hayat is sinds 2002 advocaat en specialist in het arbeidsrecht en pensioenrecht. Hayat is gedreven in vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht en pensioenrecht. Zij heeft een brede ervaring op diverse vraagstukken variërend van collectieve ontslagzaken (reorganisaties) tot individuele arbeidskwesties, waaronder arbeidsongeschiktheid, dossieropbouw, arbeidsconflicten en wijzigingstrajecten. Hayat is teamleider van team pensioen. Vanuit onze vestiging in Eindhoven treedt Hayat op voor (internationale) ondernemingen.

Hayat is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda/'s-Hertogenbosch, Vereniging van Pensioenjuristen en lid van diverse netwerkorganisaties, zoals Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging kring, PO Kring Brainport en Vrouwelijk Management Netwerk KPMG.

Hayat is partner, heeft de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht en de specialisatieopleiding Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond. Daarnaast heeft Hayat de Leergang Conflictbemiddeling afgerond.

Boelszanders congres 2022

Jan Klerken

Ambassadeur Scelta Mushrooms

Jan Klerken eigenaar en voornamelijk ambassadeur van Scelta Mushrooms, komt uit een echte champignonfamilie. De familie Klerken is al bijna 60 jaar actief in de champignons, waarvan Jan als tweede generatie inmiddels al meer dan 45 jaar. Onder zijn leiding (met focus op innovatie) is Scelta Mushrooms uitgegroeid tot een groep van 6 productiebedrijven, waar Scelta Mushrooms de sales, marketing en R&D voor voert.

Scelta Mushrooms is wereldwijd bekend als internationale leider in de ontwikkeling en verkoop van champignonproducten. Bij Scelta draait alles om champignons. In de partner productiebedrijven worden deze verwerkt tot een breed assortiment producten, van vers ingevroren en lang houdbare champignons tot gezondere snacks en natuurlijke smaakversterkers.

Portretfoto van Luuk Hendriks

Luuk Hendriks

Partner

Luuk Hendriks is gespecialiseerd in bedrijfsovernames, investeringscontracten, aandeelhoudersrelaties en joint ventures. Luuk leidt het team fusies & overnames van Boels Zanders.

Tot Luuk’s cliënten behoren binnen- en buitenlandse ondernemingen, familiebedrijven, private equity investeerders en managementteams. Recente transacties die Luuk heeft begeleid zijn o.a.:

de overname van radiozender Sublime door NRC;
de verkoop van cloudcommunicatiebedrijf Voips aan Cloudtelecom-speler Destiny;
de overname van NRC Handelsblad door Mediahuis;
de verkoop van transportbedrijf Jan Dohmen aan het Belgische Vervaeke
de verkoop van Huisman Transport aan DFDS
de overname van Media Groep Limburg (met daarin de dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad) door Concentra;

Luuk Hendriks is advocaat sinds 1989 en werkt sinds 1993 bij Boels Zanders. Hij is partner sinds 1998.

Congreshost

Tom Jessen is een van de meest gevraagde presentatoren van (online) evenementen in Nederland. Zijn energie, humor en kennis van zaken worden door het publiek steevast met een 8,5 of hoger gewaardeerd. Ondernemend Nederland kent Tom als presentator van RTL Z en BNR Nieuwsradio. Ook maakt hij wekelijks een podcast met Maarten van Rossem. De podcast staat in de Top 10 van Populairste Nederlandse podcasts.

Boelszanders congres 2022

Tom Jessen

Tom Jessen is een van de meest gevraagde presentatoren van (online) evenementen in Nederland. Zijn energie, humor en kennis van zaken worden door het publiek steevast met een 8,5 of hoger gewaardeerd. Ondernemend Nederland kent Tom als presentator van RTL Z en BNR Nieuwsradio. Ook maakt hij wekelijks een podcast met Maarten van Rossem. De podcast staat in de Top 10 van Populairste Nederlandse podcasts.

Contactgegevens

Heeft u vragen over het BZ congres dan kunt u contact opnemen met Olivier van der Brugge via brugge@boelszanders.nl of telefonisch via +31 (0)6 41 30 85 47.