“De samenwerking is meer dan goed te noemen.”

Kennismaking
Michel Goebbels, ondernemer, maakte kennis met Boels Zanders na een doorverwijzing van een adviseur. Deze kennis van Goebbels had al ervaring met het kantoor. De aanleiding voor het contact was bedrijfseconomisch, de toenmalige onderneming van Goebbels liep niet naar behoren en Goebbels wilde zijn zekerheden onder de loep nemen. Door met Boels Zanders in zee te gaan kon hij kijken wat er voor zijn bedrijf mogelijk was en vooral: wat niet.

Open communicatie
In eerste instantie was Peter Brouns de contactpersoon van Goebbels binnen het kantoor, later sloot Ralph Geelen zich aan. Goebbels: “De samenwerking was perfect! Op het moment dat er een vraag voorligt kun je die snel bespreken.” Prettig vond Goebbels te ervaren dat de vraag direct in een juridisch kader vertaald wordt. Vervolgens wordt gekeken en belangrijker: besproken welke invalshoeken er zijn. “Door die open communicatie ben je in staat om de juiste invalshoek te kiezen en daarmee verder te ondernemen.” Door deze aanpak kan de  juridische vertaling van de casus meegenomen worden in het ondernemersplan, aldus Goebbels. “Het opende deuren die ik voorheen niet kende, dat is niet alleen prettig maar vooral ook erg goed.”

1+1=3
Goebbels geeft aan dat hij door het denkproces en de afwegingen vooraf tot betere oplossingen kwam. De informatie kwam van 2 kanten waardoor het totaalplaatje ook beter uitkwam. Goebbels: “Het idee bij beide advocaten is dat 1 + 1 = 3 is. Zij kijken verder, maar door de open communicatie kijk je zelf ook verder dan je normaal zou doen. Dit is wat mij betreft complementair ondernemen zoals ik nog niet vaak heb meegemaakt. De juridische invalshoek wordt gebruikt als een accelerator naar een nóg beter plan.”

Juridische APK
Goebbels vertelt hoe hij het kantoor als ondernemer heeft ervaren: “Als MKB onderneming ben je bezig in de waan van de dag. Je maakt ieder jaar een jaarrekening, daarvoor ga je langs bij je accountant en fiscalist.  Maar ook een juridische APK is hierin van toegevoegde waarde! Handel pro-actief, schakel eens in de drie jaar eens een jurist in, in plaats van een fiscalist. Dit elimineert op voorhand al veel problemen of risico’s. Ik heb van Boels Zanders geleerd dat je écht geruster slaapt op het moment dat je daar aandacht aan schenkt.”

Aanbevelen
Als hem gevraagd wordt of hij Boels Zanders zou aanbevelen aarzelt Goebbels geen seconde: “Zeker! Niet alleen door de open communicatie maar ook door de professionaliteit van het bedrijf. Het zijn niet enkel theoretische advocaten die dikke contracten maken. Ze laten de juridische kennis en kunde meerwaarde aan de MKB praktijk hebben.” Hoewel de tarifering van het kantoor voor het MKB aan de hoge kant is geeft Goebbels aan dat dit wat hem betreft geen enkele belemmering is, de dienstverlening is het meer dan waard. Goebbels: “Boels Zanders krijgt van mij een rapportcijfer 9,2. De samenwerking is meer dan goed te noemen.”

November 2017

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!