Skip to main content

Arbeidsrecht

Binnen het arbeidsrecht staat de verhouding tussen werkgever en werknemer centraal. Een rechtsgebied vastgelegd in meerdere wetten, met rechten en verplichtingen voor beide partijen. Denk hierbij aan regelgeving over arbeidsovereenkomsten, cao’s, ontslag, flexibele arbeidsrelaties en reorganisaties. Op deze manier worden werknemers in Nederland beschermd en zijn werkgevers verplicht om zich aan alle wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht te houden.

Ons arbeidsrecht team beschikt over specialistische kennis en jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal. Met deze expertise bieden wij u een pragmatisch advies over uw arbeidsrechtelijk vraagstuk, waarbij er in alle gevallen rekening wordt gehouden met de (commerciële) belangen van uw onderneming.

Wij staan voor u klaar.

DGA Uitdagingen in het familiebedrijf

Ontslag statutair directeur

Binnen een familiebedrijf speelt naast het belang van de vennootschap het belang van de familie een prominente rol. Dit komt onder andere tot uiting bij de samenstelling van de directie. Deze bestaat vaak uit leden van de familie en leden van buitenaf. In de praktijk kunnen er conflicten ontstaan tussen de directieleden, met als eventueel gevolg het ontslag van de statutair directeur.
Lees meer ›

In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf’ leggen advocaten Mareine en Koen uit waar u op moet letten bij het ontslag van een statutair directeur.

Meer over dit webinar