Skip to main content

Corporate advisory

Corporate advisory betreft in de meeste gevallen het juist laten functioneren van besloten-, naamloze- en personenvennootschappen. Van corporate herstructurering, vastleggen van vennootschap verhoudingen tot fusies of splitsingen van een onderneming of stichting.

Onze corporate advisory specialisten adviseren en begeleiden u bij het juist inrichten van de structuur van uw onderneming. En indien nodig begeleiden wij u bij gerechtelijke procedures. Onze advocaten beschikken over solide ervaring op het gebied van vennootschapsrecht en aanverwante rechtsgebieden en denken ook strategisch met u mee.

Wij staan voor u klaar.

DGA Uitdagingen in het familiebedrijf

Aandeelhoudersgeschillen

In een van onze vorige video’s van de DGA serie is het onderwerp aandeelhoudersgeschillen al aan bod geweest. Hans Loots is ondernemer en heeft zo’n geschil meegemaakt. Aan de hand van zijn verhaal wordt in deze video duidelijk hoe een aandeelhoudersgeschil ontstaat, verloopt en welke lessen Hans heeft geleerd.
Lees meer ›

Sprekers: Flip Schreurs en Hans Loots

Waardering van bedrijven en ondernemingen

Leuk samen in een bedrijf! Maar hoe kom je weer van elkaar af?

Een groot deel van de Nederlandse BV’s bestaat uit familiebedrijven. Het succes van deze bedrijven komt vaak voort uit de nauwe samenwerking tussen familieleden. Maar zo’n samenwerking kan na verloop van tijd ook wel eens mislukken. En hoe kom je dan van elkaar af? In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf’ gaan advocaten Dirkje Mandigers en Flip Schreurs het gesprek aan over dit onderwerp.
Lees meer ›

De RvC en RvA bij familiebedrijven

AFAS Software, een bekend Nederlands IT bedrijf, heeft onlangs een Raad van Commissarissen als nieuw orgaan toegevoegd aan het familiebedrijf. Maar waarom is er gekozen voor een Raad van Commissarissen en niet voor een Raad van Advies? En wat is dan het voordeel van het hebben van zo’n orgaan binnen een familiebedrijf?

In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf‘ gaat advocaat Robbert van Roij in op al deze vragen.

Lees meer ›

Besluitvorming & Vertegenwoordiging

Besluitvorming en vertegenwoordiging zijn misschien geen onderwerpen waar u meteen aan denkt als het goed gaat met uw onderneming. Maar op het moment dat er zich een conflict binnen het bestuur voordoet, dan had u deze zaken waarschijnlijk liever aan de voorkant beter geregeld. Lees meer ›

In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf’ licht advocaat Jeffrey van Nuland de onderwerpen besluitvorming en vertegenwoordiging verder toe.