Skip to main content

Familie- en erfrecht

Het familie- en erfrecht betreft vaak gevoelige en emotionele zaken als echtscheidingen, alimentaties, adopties en naamswijzigingen. Zaken die van invloed zijn op uw privéleven. Het kabinet neemt regelmatig maatregelen om het familie- en erfrecht zo goed mogelijk te laten aansluiten bij ontwikkelingen in de samenleving. Het familie- en erfrecht is dan ook voortdurend in beweging.

Onze familie- en erfrecht advocaten weten wat er speelt en maken de materie begrijpelijk. Zij behartigen uw privézaken met aandacht voor details en uiteraard voor de (persoonlijke) gevolgen.

Wij staan voor u klaar.

DGA Uitdagingen in het familiebedrijf

Erfrechtelijke bedrijfsopvolging

Als eigenaar van een familiebedrijf komt er vroeg of laat een moment waarop u moet gaan nadenken over uw eigen opvolging in het bedrijf. In de ideale situatie is uw opvolging geregeld voordat u komt te overlijden, maar soms loopt het anders. Het is daarom belangrijk om uw wensen over de opvolging van uw bedrijf vast te laten leggen in een testament. U bent in grote mate vrij om uw testament zo in te richten zoals u dat wilt. Regelt u niets, dan bepaalt de wet hoe de erfopvolging en de bedrijfsopvolging verloopt.

Lees meer ›