Skip to main content

Financiering & zekerheden

U als ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met financieringsvraagstukken. Of het nu gaat om de start-up fase, de groei van uw onderneming of in het geval van een fusie of overname. Financieringen vormen het fundament van veel organisaties en vragen vaak om risicobeheersing. Dit geldt zeker ook voor concernstructuren. Door de bedrijfsfinanciering van een concern tijdig te optimaliseren en te (her)structureren, wordt in geval van een (dreigende) insolventie de schade voor zowel het concern als de financier zoveel mogelijk beperkt.

De advocaten van ons financiering & zekerheden team staan zowel de financiers als de gefinancierde partij bij en zijn op de hoogte van de actuele vraagstukken. Op deze manier kunnen zij u bedienen met een op maat gemaakt advies dat aansluit bij uw onderneming of instelling.

Wij staan voor u klaar.

DGA Uitdagingen in het familiebedrijf

Financiering van groeiende bedrijven

Ook binnen familiebedrijven is het gebruikelijk om risico’s te spreiden. Doorgaans worden verschillende activiteiten ondergebracht in verschillende vennootschappen. Zo heeft iedere besloten vennootschap haar eigen rechten en verplichtingen. Door het ontstaan van interne (financiële) verhoudingen tussen de vennootschappen, kan die risicospreiding deels tenietgedaan worden. Risicospreiding heeft dus niet alleen een externe, maar ook een interne kant.

Lees meer ›