Skip to main content

Ondernemingsrecht

Elke ondernemer heeft te maken met ondernemingsrecht. Direct al bij het opstarten van een onderneming moet u keuzes maken ten aanzien van de ondernemingsstructuur. Ook (ver) na de opstart van de onderneming kunnen als gevolg van gewijzigde omstandigheden wijzigingen in de structuur aan de orde zijn. De ondernemingsrecht advocaten van Boels Zanders helpen u daarbij. Zij zijn verder gespecialiseerd op verschillende gebieden van het ondernemingsrecht. De diverse multidisciplinaire teams, die zich bezighouden met fusies & overnames, het opstellen van commerciële contracten, financiering en zekerheid, insolventie en herstructurering, denken proactief met u mee en begeleiden en adviseren u. Dat doen zij voor ondernemingen in Nederland en in het buitenland.

 

Wij staan voor u klaar.

DGA Uitdagingen in het familiebedrijf

Financiering van bedrijfsopvolging met CumPrefs

Als u begint na te denken over opvolging in uw familiebedrijf (BV) is het van belang om iets te weten over cumulatief preferente aandelen, ook wel: CumPrefs.

In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf’ legt advocaat Luuk Hendriks haarfijn uit wat CumPrefs precies zijn en hoe deze kunnen worden ingezet bij een bedrijfsopvolging.

Lees meer ›

Ontslag statutair directeur

Binnen een familiebedrijf speelt naast het belang van de vennootschap het belang van de familie een prominente rol. Dit komt onder andere tot uiting bij de samenstelling van de directie. Deze bestaat vaak uit leden van de familie en leden van buitenaf. In de praktijk kunnen er conflicten ontstaan tussen de directieleden, met als eventueel gevolg het ontslag van de statutair directeur.
Lees meer ›

In deze video van de serie ‘DGA, Uitdagingen in het familiebedrijf’ leggen advocaten Mareine en Koen uit waar u op moet letten bij het ontslag van een statutair directeur.

Familiestatuut

In het kader van bedrijfsopvolging kan een familiebedrijf voor belangrijke keuzes komen te staan. Hoe wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd? Wie vervult welke functie binnen het bedrijf? Hoe blijft de familie betrokken? Mogelijk antwoorden op deze vraagstukken kunnen zijn gelegen in het familiestatuut; een richtlijn waarin de visie, de waarden en normen van het familiebedrijf zijn vastgelegd. Advocate Milou Segers praat u in deze video van de serie ‘Uitdagingen in het Familiebedrijf’ bij over het familiestatuut.
Lees meer ›

Meer over DGA Uitgagingen in het familiebedrijf.