Skip to main content

Boels Zanders adviseerde de aandeelhouders van Durante, een belangrijke leverancier van visvoer in Nigeria, bij het aangaan van een joint venture met vis- en veevoerconcern Nutreco.   Deze joint venture gaat onder de naam Skretting Nigeria investeren in de plaatselijke productie van geëxtrudeerd visvoer voor Nigeria en voor de gehele West-Afrikaanse regio. In deze joint venture heeft  Nutreco een belang van 60% en Durante een belang van 40%. Jeroen Oehlen leidde het team van Boels Zanders.

Nigeria is de grootste economie van Afrika en na Egypte de op één na grootste visproducent. Nigeria produceert ruimt 200.000 ton visvoer per jaar, voornamelijk voor meerval. De aquacultuur industrie groeit jaarlijks tussen de 5 en 10%.

De Skretting Nigeria joint venture zal geëxtrudeerd visvoer verkopen. Ook zal Skretting Nigeria in Ibadan, Oyo State, een fabriek exploiteren voor zowel de plaatselijke markt als voor regionale export.

Durante is in 1999 opgericht door Ada Alakija en Willy Fleuren (Fleuren & Nooijen). De omzet over 2013 bedroeg circa 9 miljoen euro. Het omzetvolume is momenteel circa 5.500 ton. Dit moet met de toevoeging volgend jaar van een nieuwe extrusielijn in 2016 verdubbelen. Het huidige aandeel in de Nigeriaanse markt voor geëxtrudeerd visvoer is circa 15%. De transactie is in september 2014 afgerond.