Skip to main content

De kracht van ambitie; mij is de afgelopen twee maanden duidelijk geworden dat hiermee niets te veel is gezegd. In de afgelopen twee maanden heb ik kennis gemaakt met een groots kantoor met een nog groter karakter! Deze stage moest voor mij duidelijk maken of ik de advocatuur in wilde. Waar ik het eerst niet zeker wist, kan ik nu met overtuiging zeggen dat dit is wat ik wil.

Wanneer ik zoek naar dat ene woord die deze stageperiode het beste kan omschrijven, kan dit het beste met diversiteit. Door middel van cliëntbesprekingen, dossierwerkzaamheden, zittingen, borrels, presentaties en lezingen heb ik alle facetten van de advocatuur voorbij zien komen. Geen dag is hetzelfde gebleken en elke dag wordt er een beroep op je gedaan met interessante juridische vraagstukken.

Aangezien ik al zeker was van mijn afstudeerrichting, wilde ik graag meer ervaring en specialistische kennis opdoen binnen dit vakgebied. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn stage iets minder algemeen was en ik volop kon meedraaien binnen de familiepraktijk. Onder begeleiding van het familierechtteam werden mij verschillende opdrachten toevertrouwd waarbij ik veel zelfstandigheid kreeg. Daarnaast werd ik behandeld als volwaardig collega, wat ik misschien wel het meest heb gewaardeerd tijdens mijn stageperiode.

Ik kan terugkijken op een leerzame en leuke periode bij Boels Zanders waar ik met open armen ben ontvangen. Ik heb mij verder kunnen ontwikkelen op juridisch, sociaal en persoonlijk vlak met de juiste begeleiding. Door de open deur mentaliteit heb ik mij nooit bezwaard gevoeld om ergens binnen te lopen. Iedereen staat voor je klaar en haalt het beste in je naar boven.

Dit alles maakt dat mijn ervaringen bij Boels Zanders mijn verwachtingen hebben overtroffen!

Lisanne van Wijk

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.