Skip to main content

10 weken lang heb ik tijdens mijn master Privaatrecht met veel plezier stage mogen lopen bij Boels Zanders Advocaten in Maastricht. Vanaf het begin tot het einde ben ik bij ontzettend veel leuke en leerzame zaken betrokken geweest. Soms leek het net even of ik écht al bij het team hoorde. Er is een gezellige sfeer op kantoor en iedereen is behulpzaam. Als je er even niet uitkomt is er altijd wel iemand bereid om even met je te sparren en mee te denken. De tijd is hier zo snel gegaan en dat is zeker een goed teken!

Feedback waar je wat aan hebt
Ik heb hier ontzettend veel leerzame dingen mogen doen zoals het opstellen van memo’s, jurisprudentieonderzoek, het bijwonen van zittingen en zelfs meeschrijven aan een processtuk voor het Hof. Je krijgt goede kritische feedback waar je veel aan hebt om zo je werkwijze en analyse steeds beter vorm te kunnen geven.

De wondere wereld van de advocatuur
Voordat ik stage ging lopen had ik bepaalde rechtsgebieden al bij voorbaat opzij geschoven. Wat blijkt? Ook deze rechtsgebieden worden in de praktijk levendig en interessant! Ik dacht dat ik een goed beeld had van het werkveld en wel wist wat ik wou. Niets leek minder waar. Om een goed beeld te krijgen van al hetgeen men kan doen in de wondere wereld van de advocatuur is een stage wat mij betreft een ‘must’! Nu mijn tijd hier erop zit kan ik de notoire vraag: “zou je de advocatuur in willen?” volmondig met ja beantwoorden!

Daan Eekers

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.