Skip to main content

Eind juli, tijdens de zomervakantie in die lange warme zomer, begon mijn student-stage bij Boels Zanders, locatie Venlo. Ik kreeg een rondleiding en kon zo met iedereen kennis maken. Er werd mij op het hart gedrukt om vooral binnen te lopen bij de advocaten van het rechtsgebied waar mijn interesse lag. Bij Boels Zanders loop je namelijk een algemene student-stage, maar je kunt daarbij wel de focus leggen op het rechtsgebied waar je interesse naar uit gaat.

De eerste paar weken mocht ik bij een advocaat op de kamer zitten en toen er een tweede student-stagiaire kwam kregen we samen een werkplek. Meteen vanaf het begin van de stage kreeg ik al verschillende opdrachten. Onder andere het opstellen van memo’s, het meewerken aan processtukken en het doen van een jurisprudentieonderzoek waren werkzaamheden waar ik mee te maken kreeg.

Ook heb ik mogen deelnemen aan kantoorlunches, besprekingen met cliënten, een pleitwedstrijd van de Jonge Balie, een zitting en een beëdiging. Tijdens een van de kantoorlunches heb ik bovendien een presentatie mogen geven over het onderwerp van mijn scriptie.

Het was het zeker waard om tijdens mijn vakantie stage te lopen bij Boels Zanders. Ik heb mijn juridische vaardigheden kunnen ontwikkelen en dankzij de fijne sfeer op kantoor heb ik een mooie en leerzame acht weken achter de rug. Ook heb ik dankzij deze stage kunnen proeven van de advocatuur en heb ik hier een goed beeld van kunnen vormen.

Ik raad het dan ook iedere rechtenstudent, die zijn juridische kennis in de praktijk wil brengen, aan om een student-stage te lopen!

Vera Weling

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.