Skip to main content

Op de Juridische Bedrijvendag Nijmegen in 2017 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Boels Zanders. Ik had me ingeschreven voor een workshop, verzorgd door twee advocaten en een student-stagiaire. Het enthousiasme waarmee de workshop werd gegeven en de toegankelijkheid van de advocaten is me altijd bijgebleven. Mijn zoektocht naar een geschikt kantoor voor een student-stage heeft daarom niet lang geduurd.

Op mijn eerste stagedag werd ik aan alle medewerkers voorgesteld, en al gauw was ik bezig aan mijn eerste opdracht. Omdat Boels Zanders in Zuid-Nederland tot de grootste kantoren behoort, had ik verwacht dat het er wel wat formeler aan toe zou gaan. Dit was (gelukkig) niet het geval. Als ik vragen had, kon ik bij iedereen terecht. De sfeer was erg prettig en ik werd betrokken in het team.

Ik zou een kantoorbrede stage lopen, maar mijn voorkeur lag bij het insolventierecht en het arbeidsrecht. Ik had zelf de regie over mijn stage, waardoor ik vooral bij de advocaten in deze rechtsgebieden naar binnen liep. Deze advocaten wisten me gelukkig goed aan het werk te houden.

Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het uitzoeken van juridische kwesties. Daarnaast heb ik een aantal interne besprekingen bij mogen wonen, maar ook besprekingen met cliënten stonden op het programma. Voor die cliënten mocht ik memo’s opstellen waarin het juridisch advies (nogmaals) duidelijk uiteen werd gezet.

Zoals ik had verwacht was de stageperiode erg leerzaam. Niet alleen heb ik juridisch inhoudelijk veel geleerd, maar ook over hoe het er op een groter advocatenkantoor nu daadwerkelijk aan toe gaat. Ik heb geleerd om tot de kern van het probleem te komen, waarvoor af en toe een creatieve oplossing nodig was. Als ik dacht een geschikte ‘uitkomst’ te hebben, kon ik hierover van gedachte wisselen. Het schrijven van een memo hierover ging gedurende de stage steeds beter.

Ik heb onwijs veel geleerd, niet alleen op juridisch vlak. Een student-stage in de masterfase van je studie is naar mijn idee een must, vooral wanneer je wilt ervaren of de advocatuur wellicht iets voor jou is.

Fleur van Helmond

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.