ERD leeromgeving

Bent u benieuwd naar alle plichten en regelgeving rondom eigenrisicodragerschap? En wilt u weten hoe u moet handelen in geval van een conflict met een (ex-)werknemer? Binnen de ERD leeromgeving vindt u uitgebreide informatie om uw kennis bij te spijkeren. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

De specialisten van Boels Zanders delen graag hun kennis en belangrijke, actuele informatie over dit thema door middel van handige infographics en inspirerende presentaties. Bovendien staan onze specialisten altijd klaar om u te voorzien van advies en ondersteuning.

Op deze pagina bespreken we onder andere:

  • Wat houdt eigenrisicodragerschap in?
  • Welke voordelen brengt het met zich mee?
  • Is het eigenrisicodragerschap iets voor u?
  • Waar dient u rekening mee te houden als eigenrisicodrager?
  • U krijgt meer achtergrondkennis van het sociaal zekerheidsrecht
  • Praktijkvoorbeelden van hoe het eigenrisicodragerschap werkt
  • Tips & tricks hoe te handelen in bepaalde situaties

ERD, iets voor u?

Downloads

Eigenrisicodrager worden als werkgever
Als u zich bij de Belastingdienst aanmeldt als eigenrisicodrager, krijgt u een bijzondere positie die ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Laat u niet verrassen en lees over alle belangrijke plichten in onderstaande infographic.

Download infographic

Advies en ondersteuning Boels Zanders
Boels Zanders Advocaten heeft veel expertise in huis die wij graag delen. We staan onze klanten bij met advies en ondersteuning, ook op het gebied van ERD. Bekijk in onderstaande brochure welke ondersteunende diensten wij voor u als eigenrisicodrager kunnen uitvoeren.

Download brochure

Webinar eigenrisicodragerschap

Wat houdt eigenrisicodragerschap precies in? En welke voordelen brengt ERD met zich mee voor u? Dit zijn enkele vragen waarop Anouk Cordang antwoord geeft in het webinar eigenrisicodragerschap. Ook neemt zij u mee in een recente uitspraak, waarin de overgang van onderneming, eigenrisicodragerschap en het toerekenen van de WGA-lasten centraal staan.

Kennisvideo’s

Hand-outs

Hand-out “Eigenrisicodrager of niet?”
Waarom zou u eigenrisicodrager worden voor de WGA, ZW en/of WW? Welke gevolgen hangen met deze keuze samen? Welke verplichtingen brengt het met zich mee? Deze – en andere – vragen komen aan de orde in deze presentatie.

Download hand-out:
Kennissessie eigenrisicodrager

Hand-out “Sociaal zekerheidsrecht”
In deze hand-out komen enkele actualiteiten en praktijkvoorbeelden aan de orde die zich bevinden op het raakvlak van het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht en dan met name op het gebied van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Download hand-out:
Sociaal zekerheidsrecht